Најновије

ШИПТАРИ НАВОДНО ДОБИЛИ АЛЕРГИЈУ: Прекинуто бројање гласова из централне Србије! Припрема се невиђена крађа на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упозорио је домаћу и међународну јавност да се припрема манипулација српским гласовима на Косову и Метохији, а све са намером да се пошто-пото у приштински парламент мимо воље нашег народа, како каже, "угура неки Куртијев Србин".

Шиптари желе да прекроје изборну вољу Срба на КиМ (Фото: Јутјуб)

“Из овога цео свет треба да види какви шовинисти и лудаци се у Приштини баве политиком, а све се ово ради да би се Срби још једном лажно оптужили и изложили мржњи, са циљем да се из понора изборне катастрофе извуку Рада Трајковић и други Куртијеви кандидати", навео је Ђурић у саопштењу.

Он је указао да је бизарно каквим се триковима Приштина служи како би у овој "шовинистичкој фарси" срушила изборни резултат Српске листе.

"Поручујемо свима који мисле да прекрајање изборне воље српског народа може остати без последица да још једном промисле, јер ово фингирање тровања, које подсећа на догађај из 1990. године, јесте брутални пример изругивања демократији и људским правима", поручио је Ђурић.

Он је оценио да се јавност на Косову и Метохији данима из пропагандних кухиња у Приштини припрема за некакав велеобрт приликом бројања гласова из централне Србије, и данас су, како истиче, на перверзан и бизаран начин, учинили први корак ка потпуном укидању права Срба на слободну политичку вољу.

"Не улазећи у то да ли су албански чланови приштинске Централне изборне комисије одглумили алергију, или су добили "шовинијазу" услед психосоматске реакције на присуство представника Српске листе, упозоравамо политичке актере у Приштини и њихове саветнике да се не играју са стабилношћу региона", упозорио је Ђурић, саопштено је из Канцеларије.

Он је поручио и да ће о овој срамоти бити информисан читав свет, и "ако ико мисли да ово политичко разбојништво и мангупирање може да прође, грдно се вара".

Ђурић се огласио саопштењем након што је прекинут процес бројања гласова који су стигли из Србије због тога што су наводно чланови комисије добили алергију на кожи после контакта са ковертама.

Ракић: Крађа српских гласова, циљ прекрајања изборне воље

Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је да су данас чланови СЛ избачени из просторија Центра за бројање гласова ЦИК-а у Приштини, истичући да је у току крађа српских гласова у циљу прекрајања изборне воље.

Ракић се огласио саопштењем након што је прекинут процес бројања гласова који су стигли из Србије због тога што су наводно чланови комисије добили алергију на кожи после контакта са ковертама.

У саопштењу Ракић истиче да је јутрос, око 11 сати, изведена "шовинистичка фарса у режији албанских политичких партија, уз асистентицију косовске полиције, Централне изборне комисије и осталих косовских институција, приликом које је започета крађа српских гласова у корист Рашића, Петровића, Раде Трајковић, Јаблановића и осталих послушних Срба, у центру Приштине".

Уз изговор да коверте са српским гласовима из централне Србије имају "чудан мирис" албански чланови комисије су, како је навео Ракић, напрасно почели да се пренемажу како су отровани.

У истој просторији су се налазили и српски посматрачи који нису осетили никакав мирис нити имали било какав здравствени проблем, указао је Ракић.

Он је нагласио да су, уз примену силе, и поред захтева члана Српске листе Стевана Веселиовића да остане уз материјал, он и сви посматрачи из СЛ су истерани, не само из просторије у којој се налазе гласови, већ из читаве зграде.

Сличне представе смо могли да видимо у прошлости када су Срби и Албанци дисали исти ваздух и пили исту воду, али су само Албанци били "отровани", подсетио је Ракић у саопштењу.

"Пред очима хиљада међународних представника, посматрача изборног процеса из САД, ЕУ, Немачке, Британије и осталих у току је крађа гласова српског народа у циљу прекрајања изборне воље, а са намером да се у парламент у Приштини силом, уз крађу и кршење свих закона, убаце подобни Срби, послушници Приштине", нагласио је Ракић.

Ракић је поручио да Српска листа неће прихватити да било ко манипулише гласовима и мимо воље грађана инсталира, Албанцима, подобне Србе и упутио захтев од свих међународних актора да спрече ову, како је казао, шовинистичку фарсу и крађу којом Приштина обесмишљава учешће Срба у овом процесу.

Прочитајте ОВДЕ какав је дипломатски инцидент избио у Ивањици.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА