Најновије

РУСКЕ, СИРИЈСКЕ И ИРАНСКЕ СНАГЕ ЗАЈЕДНО МАРШИРАЈУ ПУСТИЊОМ: Удруженo су направили упориште у Деир Езору са намером да се истерају Амери!

Сиријске, руске и иранске снаге одржавају заједничке вежбе у западном Деир Езору, известио је сиријски лист Ал-Ватан 2. октобра.

Руска војска у Сирији (Фото: mil. ru)

Сиријски лист је навео да ратне летелице и ракетни бацачи учествују у вежбама, које су почеле 1. октобра.

"Ови догађаји поклопили су се са грађанским устанком против Сиријских демократских снага (СДФ) и америчком окупацијом у већини њихових области (на североистоку Сирије)", наводи се у кратком извештају Ал-Ватана.

Неколико локалних извора потврдили су да се у западном Деир Езору одржавају заједничке сиријске, руске и иранске вјежбе. Извор је рекао да је СДФ обавестио мештане о вежбама.

Сиријска арапска војска (САА) и њени савезници контролишу центар града Деир Езор, западну руралну област, западну обалу долине реке Еуфрат и мали џеп на источној обали реке. У међувремену, СДФ контролише читав источни и североисточни крај.

Чини се да су вежбе усмјерене на одвраћање од СДФ-а и коалиције под водством САД-а. У последњих неколико месеци неколико извора је тврдило да коалиција планира напад на западну обалу Еуфрата како би пресекла пут ка Ираку.

Огласили се заробљеници борци Саудијске Арабије! Интервју из заточеништва можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА