Најновије

ХРВАТСКИ ПОЛИЦАЈЦИ ЈЕДУ БАЈАТУ ХРАНУ: Послали фотографије оброка министру и питали: Може ли се са овим чувати граница?

Национални синдикат хрватске полиције пре неколико дана на својој Фејсбук страници је објавио више фотографија оброка граничних полицајаца.

Граница (Фото: Јутјуб)

Објавили су и упит који су послали министру полиције Давору Божиновићу, а везан је за садржај и вредност пакета којег, како кажу у синдикату, добију полицајци који раде на обезбеђењу границе.

"Поштовани министре,

Молимо Вас да нам као синдикату доставите писани одговор на околности ланч-пакета који се свакодневно додељује полицијским службеницима који службу обављају на теренском раду (подручје обезбеђења државне границе-незаконити улазак у РХ) а на околности садржаја предметног ланч-пакета за који Вам указујемо да није примерен вредности коју МУП плаћа у односу на садржај који се испоручује, а и сам квалитет производа је такођер врло често под знаком питања и врло често сумњивог рока трајања", стоји у саопштењу које потписује предсјдник Националног синдиката полиције Никола Кајкић.

Он је у разговору за РТЛ казао и како МУП по порцији плаћа 80 куна (10 евра).

"Министру сам послао допис 7. октобра и још није стигао никакав одговор иако је рок 30 дана. Наиме, имамо сазнања да се 'ланч' пакет плаћа по цени од 80 куна по једном пакету. У пакету је пола литре млека, мало паковање кекса, пола литре воде, мала паштета, нарезак и хлеб или крух, млијеко, чајна салама и чоколада. Вредност тог пакета на тржишту, реално, не прелази цену од 25 куна, а МУП за то добављачу Плетер д.о.о и другим добављачима плаћа 80 куна", рекао је Кајкић.


"Свакодневно запосленима МУП-а који службу обављају на неприступачном терену ради заштите државне границе, стиже један овакав суви оброк. Зар је то довољно за 12 сати рада по разним временским условима? Осим тога, није се једном догодило да је производима истекао рок трајања или да су покварени и нејестиви", закључује Кајкић и напомиње како не располаже тачним сазнањима, међутим, по процени колега с терена, дневна количина како за прву односно дневну смену (12 сати) тако и за другу, односно ноћну смену (12 сати), МУП свакодневно набавља између 1000 и 1500 комада 'ланч' пакета.

Прочитајте ОВДЕ   ко то прети Амфилохију.

Извор: index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА