Најновије

ШТРАЈК ИЗ ОЧАЈА: Рудари у Зеници одбијају да изађу из јаме! Угрожен живот 72 људи!

Представници радника кажу како се у јами и даље налазе 72 рудара, јер страхују да ће остати без посла или да ће бити распоређени у јаму „Распоточје".

Рудар у Зеници (Фото: Јутјуб)

Представници запосленика рудника у Зеници негирали су наводе директора како су сви рудари који су јуче одбијали да изађу, синоћ напустили јаму „Страњани“.

Запосленици рудника јуче су одбили изаћи из јаме у знак протеста због најављеног затварања погона јер је, према тврдњама Управе, неисплатив.

Страх од горских удара

Представници радника кажу како се у јами и даље налазе 72 рудара, јер страхују да ће остати без посла или да ће бити распоређени у јаму „Распоточје“ коју сматрају много несигурнијом због горских удара.

Из Управе рудника тврде да неће бити отпуштања, а да је сигурност рудара под знаком питања управо у јами у којој сада раде. Наводе како, сагласно јучерашњој одлуци коју су усугласили с представницима Синдиката, данас иду у реализацију поступка трајне обуставе производње у тој јами.

Председник Синдиката радника рудника ентитета Федерација Босне и Херцеговине Синан Хусић раније је рекао да по свему што се може видети Влада Федерације БиХ и Електропривреда БиХ немају више намеру инвестирати у извођење радова у погону Страњани.

Рекао је да РМУ Зеница остаје у саставу концерна Распоточје и Стара јама, док је управа задужена да етапно у наредном периоду врши прерасподелу рудара из Страњана у Распоточје и Стару јаму.

Прочитајте ОВДЕ  по коме је то оплела Жељка Цвијановић.

Извор: Ал Џазира Балканс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА