Најновије

ПУНИ СЕ АВИОН ШИПТАРА ЗА ХАГ: Још тројици бивших припадника злочиначке ОВК стигле позивнице за суд

Бивши припадник ОВК, Хаљиљ Ћадраку појавиће се пред Специјалним тужилаштвом у Хагу 11. децембра, открила је, како косовски медији наводе, његова супруга, Пака Гаши.

Припадници ОВК током рата на КиМ (Фото: Јутјуб)

Oна је на Фејсбуку објавила позивницу која му је пристигла. У међувремену, синоћ су и бивши припадници ОВК Дурмиш Гаши и Џавит Елшани, саопштили исту вест.

У позивници коју је Пека Гаши објавила стоји и захтев Специјалног тужилаштва да Ћадраку достави документа, податке и сваку врсту информација у вези са ОВК, а које се повезују са местом где се Ћадраку физички и географски налазио у току периода 1. јануар 1998. – 31. децембар 2000. године.

Поред Ћадракуа, вест да је добио позив специјалног тужилаштва, синоћ је саопштио и бивши припадник ОВК из Ораховца, Дурмиш Гаши.

Како је Дурмиш Гаши навео он је био „припадник ОВК у 124. бригади Гани Пачаризи у близини оперативне зоне Паштрик, као заменик команданта за везу до краја рата“.

Међутим, синоћ је и Џавит Елшани, такође бивши припадник ОВК, саопштио да је примио хашку позивницу. Како је навео, позван је у својству сведока, а позив су му физички уручила двојица званичника Специјалног суда.

Није познато у ком својству су Ћадраку и Гаши позвани на испитивање, као ни за кад је заказано Гашијево и Елшанијево саслушање.

Прочитајте ОВДЕ коме Американци намеравају да уведу санкције због руских ПВО система.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА