Najnovije

PUNI SE AVION ŠIPTARA ZA HAG: Još trojici bivših pripadnika zločinačke OVK stigle pozivnice za sud

Bivši pripadnik OVK, Haljilj Ćadraku pojaviće se pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu 11. decembra, otkrila je, kako kosovski mediji navode, njegova supruga, Paka Gaši.

Pripadnici OVK tokom rata na KiM (Foto: Jutjub)

Ona je na Fejsbuku objavila pozivnicu koja mu je pristigla. U međuvremenu, sinoć su i bivši pripadnici OVK Durmiš Gaši i DŽavit Elšani, saopštili istu vest.

U pozivnici koju je Peka Gaši objavila stoji i zahtev Specijalnog tužilaštva da Ćadraku dostavi dokumenta, podatke i svaku vrstu informacija u vezi sa OVK, a koje se povezuju sa mestom gde se Ćadraku fizički i geografski nalazio u toku perioda 1. januar 1998. – 31. decembar 2000. godine.

Pored Ćadrakua, vest da je dobio poziv specijalnog tužilaštva, sinoć je saopštio i bivši pripadnik OVK iz Orahovca, Durmiš Gaši.

Kako je Durmiš Gaši naveo on je bio „pripadnik OVK u 124. brigadi Gani Pačarizi u blizini operativne zone Paštrik, kao zamenik komandanta za vezu do kraja rata“.

Međutim, sinoć je i DŽavit Elšani, takođe bivši pripadnik OVK, saopštio da je primio hašku pozivnicu. Kako je naveo, pozvan je u svojstvu svedoka, a poziv su mu fizički uručila dvojica zvaničnika Specijalnog suda.

Nije poznato u kom svojstvu su Ćadraku i Gaši pozvani na ispitivanje, kao ni za kad je zakazano Gašijevo i Elšanijevo saslušanje.

Pročitajte OVDE kome Amerikanci nameravaju da uvedu sankcije zbog ruskih PVO sistema.

Izvor: Kosev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA