Најновије

ВУЧИЋ: Тзв. Косово не може постати чланица УНЕСКО!

Председник Србије Александар Вучић, након обраћања на 40. конференцији Унеска у Паризу, изразио је уверење да Косово не може да постане чланица те међунардоне организације.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- Имамо добре односе са Унеско и не постоји никаква доза страха да би неко могао да наруши поредак у којем су чланице Унеско само међународно признате земље. То значи да сам уверен да Косово не може да постане чланица Унеско и да ће Србија у овој веома значајној организацији увек успети да у будућности одбрани своје интересе - рекао је Вучић у изјави новинарима.

Унеско је, према његовим речима, поново организација коју сви поштују, што се, како истиче, види и по огромном оџиву земаља на овој конференцији.

- Ми у Србији знамо да је УНЕСКО за нас најзначајнији око заштите српских споменика на КиМ. А и на томе сам и инасистирао. Тражили смо да још једном упозоримо на наша четири драгуља заштите јужно од Ибра: Пећку патријаршију, Богородицу Љевишку и Граначаницу - рекао је Вучић.

- Очигледно је да Француска жели решавање косовског чвора и да су билатералани односи Србије са Француском добри - рекао је Вучић и додао да расте број француских компанија у Србији.

Како јаже, поносан је што је имао прилику да представља земљу која је добила такву подршку француског председника Макрона.

Комантаришући акције покрета Двери Вучић је рекао да заправо ни не зна шта би одговорио овима из Двери.

- Какво је то стварање велике Албаније, тако што ћемо моћи да идемо са личном картом и ми и они, како мисле да нам економија напредује. Зашто мислите да нам данас економија напредује, данас а не пре 25 година - рекао је Вучић, и додао:

- Ја бринем о ономе чега ми имамо највише. Ми ћемо да имамо и вагоне за возове, имаћемо и Бошову фабрику кућних апарата. Ми са свим државама у региону сем са Мађарком имамо суфицит - нагласио је Вучић и додао да су они који износе супротне тврдње необразовна и неозбиљни.

Како каже, људи неће политику у којој када градите и спајате земље, регионе и народе, они кажу да то не ваља.

- Када их питате шта ту није добро, они не знају да вам кажу шта ту није добро - објашњава председник.

Када су у питању напади са разних страна Вучић је рекао да то говори колико је заправо иницијатива за "мали шенген" добра.

- Они би воилели да уживају у једној бари и жабокречини - навео је председник.

Како је рекао, Светска банка сматра да бисмо могли да уштедимо 3,5 милијарди долара.

Данци дигли узбуну, ново руско војно чудо име је главна брига. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА