Најновије

СРБИЈА ПОКУШАВА ДА ИЗБЕГНЕ ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ! Стигао одговор наше земље бесној Украјини

„Србија поштује територијални интегритет Украјине. Нико од званичника извршне власти није имао састанке са делегацијом Крима“, званични је одговор Украјини.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, Министарство спољних послова Украјине изразило дубоку забринутост због посете представника „окупационе администрације Крима“ Београду.

Током те посете, наводи се даље, представници Крима су се састали с народним посланицима, а одржана је конференција „Београдски дијалог: Конструктивни односи с Русијом и признавање воље народа Крима“.

„Украјина посету делегације Крима доживљава као непријатељски чин, којим се крше одредбе Резолуције 68 ‘Територијални интегритет Украјине’ и квалификује као покушај Руске Федерације да легитимише илегалну окупацију Аутономне Републике Крим“, наводи се у саопштењу које је достављено медијима.

На ту дипломатску ноту Кијева одговорио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић који је за „Пиолитику“ саопштио да Србија поштује територијални интегритет Украјине и да се нико од званичника из извршне власти није састао с делегацијом Крима.

На питање како коментарише критике Кијева да Београд наводно крши Резолуцију 68 УН, „Територијални интегритет Украјине“, Дачић одговара да су то „уобичајени демарши“.

Путинова “челична дама” одувала Кијев! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА