Најновије

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Борис Џонсон долази у Србију!

Председник Србије Александар Вучић уверен је да ће нови британски премијер Борис Џонсон доћи у посету Србији.

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Вучић каже да ће нашу земљу наредне године посетити председници Кине и Русије, Си Ђинпинг и Владимир Путин, као и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Вучић је у емисији "Став" на ТВ О2, приметио да ће Европска уније наредне године бити потпуно "окупирана" Брегзитом, а да је на Србији да настави свој европски пут, да будемо још вреднији и марљивији, а да са Великом Британијом што пре направимо одличан билатерални договор, на политичком и економском пољу.

- Да Џонсона доведемо што пре у Србију и да направимо од Британије пријатеља Србије - рекао је Вучић.

На констатацију да је лично пријатељ са Џонсоном, те питање колико је реално да британски премијер дође у Србију, Вучић је одговорио:

- Уверен сам да је реално. И амерички председник и британски премијер 40 година нису били у Србији. Не могу да гарантујем, али готово сам уверен да ћу успети да замолим Џонсона да дође у Србију  - додао је Вучић.

Председник је констатовао да је "Србија данас поштованија у свету него раније", што ће, указује, многи покушати да руше - и споља и изнутра.

Вучић је додао да ће следеће године отићи у посету Кини, као и да ће кинески председник Си Ђинпинг доћи у Србију, као и да ће руски председник Владимир Путин доћи у Србију следеће године.

- Гарантујем да ће немачка канцеларка Ангела Меркел доћи у Србију следеће године, поред тога што ћемо се видети у Берлину - најавио је Вучић и подсетио да је летос у Србији био и француски председник са којим ће, сигуран је, имати интензивну комуникацију.

Подсетио је да су у протеклом периоду Србију посетили јапански премијер Абе Шинзо, председник Израела, председници неколико значајних афричких земаља, премијер Италије, Белгије, Луксембурга, Белорусије, Јерменије, Казахстана...

- Успели смо нешто што много деценија нисмо успевали, долазе нам представници земаља из којих људи по 30-40 година нису долазили. Из тога се види да Србија сада ужива поштовање у свету, што нисмо могли док су нам у појединим страним амбасадама одлучивали о судбини наше земље - приметио је он.

Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА