Најновије

ДРАМАТИЧНА СИТУАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Огласио се Вучић!

Председник Србије Александар Вучић гостује вечерас у емисији "Око" на Јавном сервису Србије. Главна тема ће бити ситуација у Црној Гори.

Александар Вућић (Фото: Јутјуб)

- Важно је да се ствари смирују а не да се подижу тензије. Ми смо браћа и надам се да до сукоба неће доћи. Ми по први пут говоримо и овде у Србији о нашим људима у Црној Гори - рекао је Вучић.

- Србе нико нигде није помињао у Црној Гори. Не желим да доливам уље на ватру, упркос томе што ме напада Соња Бисерко, Шкељзен Малићи и Стипе Месић. Србија није крива за ситуацију доле, и све могуће институције су изразиле своју бригу и забринутост. 

Вучић је нагласио да су нама руке везане због чињенице да је Црна Гора независна држава. 

- Управо они који ме нападају су и растурили државну заједницу. Ја сам сигуран да сам ја био на власти не би се распала државна заједница. Гризао бих и свим срцем бих се борио за опстанак наше заједнице.

- Ја не верујем у теорије завере и да нам неко све намешта. Нама данас остаје да поштујемо одлуке народа у Црној Гори, али волимо и поштујемо свој народ. Хоћемо да помогнемо, сутра ујутру ћу разговарати са патријархом Иринејом да се формирају комисије које ће изаћи пред светске организације.

Вучић је истакао да за њега постоји само једна православна црква, а то је српска, а затим је прокоментарисао апел који су потписали и многи српски "интелектуалци", а којим се Србија оптужује за напад на Црну Гору.

- Увек имамо погрешне позиције, а то је да себе стално представљамо кривцем. Имате људе који и желе да оштрије реагујемо. Кажите ми коначно шта то Србија мора да уради.

Председник је прокоментарисао и стратегију борбе у Црној Гори Андрије Мандића, који је рекао да ће се борити као Хрвати у Краљевини СХС.

- Ја не желим да улазим у такве ствари и о томе да говорим. О томе морате да разговарате са Андријом Мандићем.

- Ја се надам да ће Црна Гора ући и у "мини Шенген", и то одговара свима. Ми имамо суфицит у трговини са свим земљама у региону, осим са Мађарском. 

Председник ће причати и о стратегији напредњака за изборе 2020 али и најављеној видовданској скупштини партије.

Тема ће бити и "Србија 2025", велики план којим ће се одредити будућност наше земље.

ЛАвров послао честитку Дачићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА