Најновије

Ево ко ће у СПС-у сутра бити (ре)изабран у врху странке и ко је нови потпредседник!

Социјалистичка партија Србије сутра ће одржати седницу Главног одбора, и коначно, после годину дана чекања, изабрати најуже руководство.

Ивица Дачић, Спс (Фото: Јутјуб)

У врху странке биће седам уместо шест потпредседничких места, а на тој позицији први пут ће се наћи шеф посланичког клуба СПС Ђорђе Милићевић.

Место потпредседника задржаће и председник Скупштине општине Сурдулица Новица Тончев, ексклузивно сазнаје Блиц . Како је потврђено Блицу, лидер СПС Ивица Дачић спремио је још једну новину - свако од потпредседника добиће своја оперативна задужења.

- Ђорђе Милићевић ће тако бити задужен за запад Србије, Тончев за југ. Избор Милићевића је испуњење Дачићевог обећања да ће у врх странке изабрати младе лавове, а његово залагање и рад у Скупштини Србије било је једно од одлучујућих аргумената за нову позицију. Шеф СПС је тиме хтео да поручи да цени труд, и да, иако га нема у седишту странке, добро зна шта се дешава у СПС и колико ко даје од себе. Тончев ће бити реизабран јер је имао један од најбољих резултата на локалним изборима –каже извор.

На место потпредседника ће бити реизабран и министар рударства и енергетике Александар Антић, који ће добити Београд као свој ресор, али и директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић.

- Бајатовићу ће , којем ће како је и очекивано, припасти Воводина. Потпредседник ће бити и министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић, који ће као задужење добити централну Србију, а под палицом министарке Славице Ђукић Дејановић биће Форум жена. Потредседник Жарко Обрадовић биће задужен за политичка питања, а историчар Предраг Марковић за програм странке –наводи саговорник.

Извор каже да је идеја Дачића да свако од потпредседника одговара за резултате, што је нарочито важно јер предстоје општи избори у Србији.

- Сви ће подносити извештаје, и сносити последице за успехе или неуспехе за део за који су задужени. Нико од досадашњих шест потпредсеника, Тончев, Антић, Ружић, Обрадовић, Дејановић, Бајатовић, није остао без функције, али то не значи да ће и следећи пут бити тако. Свако има свој задатак на изборима, и ако не буде остварио добар резултат, остаје без функције - каже саговорник.

Дачић је 22. децембра прошле године по четврти пут изабран за лидера СПС и од тада социјалисти са нестрпљењем очекују конституисање Председништва странке. Седница Главног одбора требало је да буде одржана прошле недеље, али је померена за сутра. Део СПС негодовао је што се одуговлачи са избором најужег руководства, али је Дачић на то увек у медијима одговарао да "рејтинг СПС почива на његовом рејтингу".

Прочитајте ОВДЕ  како је протекао јубиларни протест у Београду.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА