Најновије

КУРДИ ОСЛОБОДИЛИ ГРАД БАГУЗ ФАКВАНИ НА ЕУФРАТУ! Џихадисти ИД побегли у своје последње упориште и ликвидирали више од 15 сабораца!

Сиријске демократске снаге (СДФ) наставиле су данас велику операцију на источној обали реке Еуфрат, усмеравајући се према последњим подручјима под контролом Исламске државе.

Џихадисти Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Уз тешке ваздушне нападе и артиљерију, Сиријске демократске снаге успеле су да пробију линију одбране Исламске државе у граду Багуз Факвканију и присиле десетине терориста да се предају.
Сиријске демократске снаге су потом потврдиле потпуну контролу над Багуз Факванијем, док су се преостали терористи повукли ​​назад у оближњи град Сафафнех.

Последње упориште ИД на Еуфрату означено је црном бојом (Мапа: AMN)

Очекује се да ће преостали терористи Исламске државе дати последњи атом снаге у борби против Сиријских демократских снага у Сафафнеху. Са недавним низом губитака, чини се да је ИД у очајном положају, јер су неки извештаји навели да је терористичка група погубила неколико својих страних бораца због покушаја предаје Сиријским демократским снагама.

Према извештајима, Исламска држава погубила је више од 15 својих бораца који су планирали да се предају Сиријским демократским снагама, укључујући и седам француских бораца.

Јерменија је спремна да пошаље војску у Сирију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У току у последњи дани, а можда и последњи сати одлучујућих борби на источној обали реке Еуфрат. Исламска држава остаје без најјачег али не и последњег упоришта у Сирији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА