Најновије

У Београду основано Удружење „1 од 5 милиона“! Ево зашто и шта пише у решењу

Једна од организаторки протеста 1 од 5 милиона, Јелена Анасоновић, регистровала је истоимено удружење у Агенцији за привредне регистре.

Протест "1 од 5 милиона" (Фото: Јутјуб)

Као датум оснивања и датум доношења Статута удружења, у АПР – у се наводи 29. јануар, а предвиђено време на које се удружење оснива је неограничено, преноси РТВ Шабац.

Како наводе, у решењу стоји да је Анасоновић 6. фебруара поднела пријаву за регистрацију удружења чија је област остваривања циљева обезбеђивање једнаких права за све грађане Србије, социјалне правде, социјалне политике и солидарности између људи.

У Статуту тек формираног Удружења, наводи се да је то невладино и непрофитно удружење, а неки од циљева су борба против свих облика фашизма, слобода медија и заустављање негативне селекције у друштву, систем ефикасне контроле власти и остало.

Анасоновић је за телевизију Шабац рекла да се до идеје за регистровање удружења дошло из разлога што ова власт не преза ни од чега не би ли дискредитовала и протесте и организаторе као и да су спремни на подметања како на локалу тако и у Београду као и на разноразне манипулације.

Удружење смо основали не бисмо ли најпре од таквих злоупотреба заштитили име и идеју "1од5милиона". А то је заједничка борба против ове диктаторске власти, као и мотивисање свих разочараних и можда деморалисаних суграђана, што се трудимо да радимо и на самом протесту. Као такво, ово удружење окупља људе жељне промене. И зато као млади људи, позивамо најпре студенте да се прикључе, а тренутно са нама раде студенти са 15 факултета, који мотивишу своје колеге да подигну глас и покажу да студенти не ћуте, рекла је Анасоновић.

Како је навела они нису странка, већ 1 од 5 милиона и сви су добродошли.

– Ту су млади људи, студенти који већ три месеца организују протесте широм Србије. Неке од њих знате са протеста, било да су били на камиону, за мегафоном, делили налепнице, фотографисали, редарисали, путовали по Србији и помагали да се одрже протести. До краја дана сви заинтересовани људи моћи ће посетите и наш сајт 1od5miliona.rs и да се активирају или да напишу да су баш они 1 од 5 милиона. Поред тога, ускоро ће бити отворен и рачун како би људи могли да помогну у још бољем организовању и још учесталијим акцијама широм Србије. О конкретним акцијама и плановима ће јавност бити благовремено обавештена – изјавила је Јелена Анасоновић за телевизију Шабац.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да држава дозвољава криминал усмерен на богаћење људи из власти. 

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Анасоновић је и пре две године била активна на протестима.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА