Најновије

НАПРЕДЊАЦИ ПРЕТЕ: Ко не дође на митинге СНС мора да пошаље замену или...

Српска напредна странка је одлучна да опозицији и својим политичким противницима на предстојећим митинзима “ Будућност Србије“ покаже своју надмоћ и огромну подршку грађана.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Да ова странка припрема до сада најмасовније скупове у Новом Саду и Београду обелоданио је ових дана и Марко Ђурић, потпредседник СНС, који је дословце рекао – видећете 11. априла у Новом Саду и 19. априла у Београду огромну масу људи који се не слажу са насиљем. Није, међутим, обелоданио да је СНС већ организовала да у Нови Сад овог четвртка дође око 25.000 људи из унутрашњости Србије, односно 500 аутобуса. За митинг у Београду СНС је планирао 1.000 аутобуса, односно више од 50.000 људи из унутрашњости и исто толико људи доћи ће из Београда.

Саговорници Данаса тврде, међутим, да су напредњачки координатори на локалу у великом проблему и да не знају како да обезбеде толики број људи за предстојеће митинге. „Сада су већ почели да зову људе телефоном, да им прете да морају да дођу на одређено место одакле се креће за Нови Сад, односно Београд. Раније су звали само запослене у државним предузећима, али сада су почели да зивкају и приватнике“, каже саговорник.

Демократа Срђан Миливојевић напомиње да га ових дана зову грађани, чак и напредњаци из Крушевца уз објашњење да су принуђени да иду на митинге, да то није њихова жеља, да не знају како да избегну обавезе које им намећу напредњаци, али траже и извињење због тога што им се дешава.

„Правдају се да то није њихова жеља, већ да су уцењени послом. Ко не дође мора да пошаље замену, или да плати 1.000 динара за некога ко ће ићи уместо њега. Синоћ се по Крушевцу причало да им је квота 80 аутобуса, односно 4.000 људи за Нови Сад, док квота од сто аутобуса мора да се обезбеди за Београд“, каже Миливојевић.

Саговорници напомињу да напредњаци највише проблема имају у крајевима који су изразито воћарски, у Ивањици, Пожеги, Ариљу, Косјерићу, Александровцу, као и у регијама где је у току сетва кукуруза.

„Нова Варош има квоту од осам аутобуса, али нису испунили ниједан“, каже саговорник Данаса. Додаје да је обавеза Трстеника да у Београд пошаље пет аутобуса, односно око 250 људи, али им је одобрено да не шаљу људе у Нови Сад. На дан митинга у Београду запослени у јавним предузећима, као и приватној фирми Петолетка доо имају радну обавезу, а та радна обавеза је долазак у Београд.

За разлику од Трстеника, омалена Сокобања мораће у Нови Сад да пошаље шест пуних аутобуса, односно триста људи. „То ће убудуће бити стална квота коју ће напредњаци Сокобање морати да испуне за сваки митинг, па и београдски, а људе ће на ова два митинга превозити приватни ауто-превозник Бамбус“ , напомиње саговорник. Додаје да ће и београдска јавна предузећа морати да испуне своје квоте за оба митинга, чији су циљеви да се покаже масовност пре свега.

Тако су радници Градске чистоће већ добили радни налог да се окупе испред хале Пионир у четвртак пре подне како би аутобусима кренули пут Новог Сада и митинга на коме ће осим председника Србије Александра Вучића, говорити премијерка Ана Брнабић, али и први потпредседник владе Ивица Дачић.

Како је Веља Илић испрозивао Вучића погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА