Најновије

ПАНИКА У САД! Креће највећа подводна операција од Хладног рата; Шта ако су Руси пронашли делове Ф-35?

Пад ловца пете генерације Ф-35А на источној обали Јапана у Тихом океану озбиљно је забринуо Вашингтон.

Јапанска ратна морнарица (Фото: Јутјуб)

Авион јапанског ратног ваздухопловства је пао у Тихи океан 10. априла, а у Пентагону се прибојавају тога, да су случајно Кина или Русија узеле остатке ловца са дна океана, пише International Business Times.

Војни стручњаци сматрају да, ако Москва и Пекинг пронађу делове авиона, бити тешко да реконструишу тај авион и копирају технологију на основу олупине, они ће и даље моћи да добију важне информације захваљујући њима, наводи се у чланку.

Према писању листа, бивши члан Одбора за спољне односе Сената САД-а, Том Мур, изјавио је да је несрећа била "озбиљна ствар" јер "нема цене коју Русија и Кина не би платиле за добијање несталог јапанског Ф-35".

Уредник портала War Zone, Тajлер Рогавej, приметио је да “будући да је један од јапанских Ф-35 био на Тихом океану, ускоро бисмо могли да једну од највећих подморских извиђачких и контраобавештајних операција од краја хладног рата. ".

Као што колумниста IBT-а подсећа, јапански Ф-35А се срушио током тренажног лета koji je вршио заједно са још три авиона овог модела. Комуникација са авионом престала је у уторак увече у време када је ловац био удаљен на око 135 км од источне обале префектуре Аомори у северном Јапану.

У среду, групе за претрагу су биле у стању да открију олупину склопа авионског репа, у складу са материјалом. Пилот још није пронађен. Јапан је суспендовао летове Ф-35 како би утврдио узроке пада, наглашава аутор.

Колапс јапанског Ф-35 био је само други у историји модела након пада Ф-35А америчког ратног ваздухопловства, рекао је новинар. Како наводи IBT, Јапан је наручио 147 Ф-35, чиме је постао друга земља у свету након Сједињених Држава по броју купљених ловаца овог типа.

Како се руско '’оружје Судњег дана'’ спрема да исплови, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА