Најновије

ТРАМП СЕ СВЕТИ ПОРОШЕНКУ: Вашингтон га пушта низ воду

Последњих дана у Украјини се примећује смањење рејтинга актуелног председника Петра Порошенка пред други круг председничких избора, а томе може додатно да допринесе и гунитак главног савезника земље - САД.

Петро Порошенко (Фото: РИА Новости)

Утицајни анакитички центар Атлантски савет тврди да Порошенко не заслужује реизбор за други мандат, јер није испунио већину својих обећања. Плутократија, корупција на свим нивоима власти и притисак власти на медије и даље владају у земљи.

Главни разлог зашто САД одустају од порошенка је мешање Украјине у америчке председничке изборе 2016. године. Кијев је тада јасно стао на страну Хилари Клинтон, о чему сведоче амерички медијим а председник Доналд Трамп је на Твитеру жестоко коментарисао тадашње деловање свог украјинског колеге.

“Украјински напори да се саботира кампања Трампа – "тихо раде на подршци Клинтоновој". Где је истрага државног тужиоца?", запитао се Трамп.

Украјина је активно радила на дискредитацији шефа Трамповог тима Пола Манафорта у корист Хилари Клинтон, и на тај начин се директно мешала у изборни процес у САД.

Доналд Трамп је дочекао својих пет минута и истом мером узвраћа Порошенку и његовом тиму за њихово деловање 2016. године.

Након тог скандала, Вашингтон је умањио своју финансијску помоћ Кијеву за 70% и Украјина је постепено губила подршку Беле куће, што је утицало и на саме грађане.

Како су Руси ликвидирали терористе у Сибиру, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зеленски сахрањује Порошенка

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА