Најновије

ЕРДОГАН РЕШИО ДА ЗАРАТИ СА АМЕРИКАНЦИМА?! После овако глупог потеза Анкаре, више нема назад!

Двоје запослених у америчком конзулату, турски држављани, ухапшени су од стране власти 2017. године због оптужби за тероризам и шпијунажу. Тај потез је довео до ескалације у односима између два НАТО савезника, при чему су САД суспендовале захтеве за исељење из Турске, за оне који нису имигранти, што је изазвало реципрочан потез из Анкаре.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Према Ројтерсу, позивајући се на копију документа, турске власти подигле су оптужницу против трећег запосленог у америчком конзулату у Истанбулу због оптужби за припадност терористичкој групи.

Официр за безбедност у америчком конзулату у Истанбулу Назми Мете Чантурк, његова супруга и његова ћерка оптужени су да имају везе са покретом америчког имама Фетулаха Гулена.

Тужилаштво тражи затворску казну за три особе због оптужби за чланство у терористичкој групи, наводи се у оптужници, како наводи Ројтерс. Анкара, као и Вашингтон, тек треба да званично потврде извештај медија.

Односи између Вашингтона и Анкаре погоршали су се 2017. године, након што је у Турској ухапшен Метин Топуз, турски држављанин који је био запослен у америчком конзулату.

После хапшења, САД су суспендовале визне услуге Турској, док су ови други реаговали по принципу “мило за драго”. Недељу дана касније, турске власти издале су налог за хапшење другог члана особља, исто турског држављанина.

У Америци ухапшена и осуђена Рускиња Марија Бутина. Погледајте ОВДЕ због чега.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА