Најновије

ЛАВРОВ ПРАВИ САВЕЗНИЧКИ БЛОК ДРЖАВА ЗА ОДБРАНУ ВЕНЕЦУЕЛЕ: Мобилисаћемо државе ЕУ за борбу против америчких планова!

Сергеј Лавров изјавио је да је током телефонског разговора са државним секретаром Мајклом Помпеом постигао договор да се наставе контакти у Венецуели.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Руски министар спољних послова је претходно рекао да ће Русија мобилисати напоре држава ЕУ које поштују Повељу УН за борбу против америчких планова у Венецуели.

- Договорили смо се да наставимо контакте, посебно у Венецуели. Не видим начин на који се позиције могу комбиновати - наше позиције с једне стране, које се заснивају на Повељи УН и принципима и нормама међународног права и позиције САД, с друге стране, које именују из Вашингтона актуелне председнике у другој земљи, захтевају да легитимне власти капитулирају и прете употребом силе истовремено са репресивним санкцијама у циљу промене режима - рекао је Лавров, одговарајући на питање новинара агенције ТАС.

- Ставови су неспојиви, али спремни смо да разговарамо - напоменуо је Лавров.

Он је претходно новинарима рекао да ће Русија мобилисати напоре држава ЕУ које поштују Повељу УН за борбу против америчких планова у Венецуели.

- Наша позиција о америчким плановима о Венецуели ће бити врло једноставна. Ми ћемо мобилисати групу држава које, попут нас, поштују Повељу УН да се супротставимо таквим шемама - рекао је шеф руске дипломатије.

Бесни рат у Ватикану. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА