Najnovije

LAVROV PRAVI SAVEZNIČKI BLOK DRŽAVA ZA ODBRANU VENECUELE: Mobilisaćemo države EU za borbu protiv američkih planova!

Sergej Lavrov izjavio je da je tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom Majklom Pompeom postigao dogovor da se nastave kontakti u Venecueli.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Ruski ministar spoljnih poslova je prethodno rekao da će Rusija mobilisati napore država EU koje poštuju Povelju UN za borbu protiv američkih planova u Venecueli.

- Dogovorili smo se da nastavimo kontakte, posebno u Venecueli. Ne vidim način na koji se pozicije mogu kombinovati - naše pozicije s jedne strane, koje se zasnivaju na Povelji UN i principima i normama međunarodnog prava i pozicije SAD, s druge strane, koje imenuju iz Vašingtona aktuelne predsednike u drugoj zemlji, zahtevaju da legitimne vlasti kapituliraju i prete upotrebom sile istovremeno sa represivnim sankcijama u cilju promene režima - rekao je Lavrov, odgovarajući na pitanje novinara agencije TAS.

- Stavovi su nespojivi, ali spremni smo da razgovaramo - napomenuo je Lavrov.

On je prethodno novinarima rekao da će Rusija mobilisati napore država EU koje poštuju Povelju UN za borbu protiv američkih planova u Venecueli.

- Naša pozicija o američkim planovima o Venecueli će biti vrlo jednostavna. Mi ćemo mobilisati grupu država koje, poput nas, poštuju Povelju UN da se suprotstavimo takvim šemama - rekao je šef ruske diplomatije.

Besni rat u Vatikanu. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA