Најновије

ДАМАСК РАЗБУЦАО НОТОРНЕ ЛАЖИ ЗАПАДА: У борбама за Кабани није било...

Сиријско министарство вањских послова негира употребу хемијског оружја у кабанију који је држао ХТС. Медијски извјештаји о наводној употреби хемијског оружја од стране сиријске војске у насељу Кабани на северу Латакије лажни су, наводи се у саопштењу сиријског министарства спољних послова.

Борбе у Сирији (Фото: Јутјуб)

Министарство иностраних и страних власти потврђује изјаву Генералне команде Војске и Оружаних снага која је одбацила ове тврдње и потврдила да су они потпуно неутемељени, указујући да је Сирија у потпуности сарађивала са Организацијом за забрану хемијског оружја (ОПЦВ), наводи се у саопштењу Сиријске арапске новинске агенције (САНА).

Према том документу, "Сирија никада пре није користила такво оружје" и "неће их сада користити, јер не поседује такво оружје пре свега, те сматра да је употреба отровног оружја у супротности с њеним моралним и међународним обвезама. "

Сиријско министарство спољних послова истакло је да "такве понављајуће, шупље, огољеле медијске измишљотине неће одвратити Сирију од борбе против тероризма док се не успостави сигурност широм земље".

Моћна ирачка група прети Америма! Ево шта ће урадити. Прочитајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА