Најновије

AMEРИЧКО ЛУДИЛО: Генерал Данфорд најавио - убедићемо Русију нуклеарним оружјем мале снаге

САД покреће процес размештања нуклеарног оружја мале снаге како би елиминисале било какву предност која би Русија могла да има у односу на Америку, будући да је Вашингтон до сада размештао искључиво нестратешке нуклеарне снаге, изјавио је председник Здруженог комитета начелника штабова Оружаних снага САД генерал Џозеф Данфорд.

Генерал Данфорф (Фото: Defense.gov)

„Изучавамо руску доктрину и њихове могућности. Видимо сценарије према којима Руси покушавају да искористе своје нестратешко нуклеарно оружје у Европи како би ставили Америку у ситуацију да не буде у могућности да стратешки одговори“, рекао је.

Према његовим речима, управо је стога задатак нуклеарног оружја мале снаге да убеди Русе да не постоји ниједна ситуација која би могла да их доведе у предност.

Медији подсећају да је развој и размештање нуклеарног оружја мале снаге у складу са нуклеарном доктрином САД која је усвојена током мандата председника Доналда Трампа.

У плану је да се таквим бојевим главама опремају ракете које могу бити лансиране из подморница, али и да буду монтиране на крстареће ракете типа „Томахавк“.

Поруку из Москве због које се сиријским терористима диже коса на глави погледајте ОВДЕ.

Извор: Rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА