Најновије

ДАЧИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Ако ме неко гађа каменом, ја ћу њега цветом али у саксији! (ВИДЕО)

Говорећи о недавно одржаној седници СБ УН, Ивица Дачић, министар спољних послова, каже да прича о геноциду и етничком чишћењу нас прати годинама уназад, а резултат је пропаганде Приштине. Истиче да за причу о 20.000 силованих Албанки нема апсолутно никаквих доказа, и има за циљ да се међународној зајединици пошаље страшна слика.

Ивица Дачић (фото: Јутјуб)

- Изнео сам прецизне податке на седници када је реч о геноциду: Када се деси геноцид током рата, онда би након завршетка рата тог народа требало да је мање, док је овде ситуација да је на КиМ много мање Срба на Косову него Албанаца - каже министар. Подсећа да се на КиМ вратило свега 1,9 одсто и да се то увек мора понављати да се не би заборавило.

- Док сам говорио у СБ УН да је на КиМ било више од 400 насељених места где су живели Срби и да Срба више нема у 311 места, Читаку се на то смејала, а заједно са њом и Енглези. Када говорим о етничком чишћењу и злочинима над Србима они се смеју - закључио је Дачић.

Говорећи о расправи са тзв. амбасадорком Косова Вљором Читаку, шеф српске дипломатије каже да је спреман да поднесе "консеквенце за свој рад", ако се оцени да је погрешно поступио.

- Реаговао сам као сваки частан човек на лаж - рекао је Дачић, говорећи о свом реаговању на изјаву Читаку да је Србија колонизовала Косово.

Како је навео,"шта је неког брига шта је ко коме рекао после седнице, да ли је неко слушао шта ко говори после седнице".

Дачић је нагласио да се дипломатски поступа према дипломатама, а "ако неко лаже, он неће окренути други образ".

- Ако ме неко гађа каменом, ја нећу цветом, може, али у саксији - рекао је Дачић.

- Нећу да дозволим да се сматра да европски и светски Србин треба да подразумева да будеш антисрбин. Не смемо да дозволимо да то буде главни мото политичке и друштвене сцене - нагласио је Дачић.

Додаје да сталне чланице Савета Безбедности УН нишу најбоље упознате са ситуацијом, те да после таквог излагања Читаку могу да помисле да су Срби колонизатори, да су дошли ко зна одакле и на простору КиМ затекли Албанце, малтретирали их и колонизовали, те да су се они сада ослободили.

- Рекао сам, покажите ми неки споменик албански из 12, 13, 14. века, као што су српски споменици и манастири - нагласио је Дачић.

Говорећи о састанку у Паризу, где би почетком јула требало да буду и представници Приштине, он је рекао да формално није сазван и да је у овом тренутку неизвесно да ли ће га бити.

- Одржаће се ако има наде да дође до неког позитивног исхода - рекао је Дачић, наводећи да је циљ свих тих састанка да се дијалог настави и отклоне препреке како би се то десило.

Најновија изјава Лазанског шокирала јавност! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА