Најновије

"БИЛО КОЈИ АМЕРИКАНАЦ ЗА ОВОГ ПИЛОТА" Москва нуди Вашингтону понуду која се не одбија, САД у затвору има кључног човека Русије!

Москва позива Вашингтон да размени руског пилота Константина Јарошенка за било којег Американца који се налази у руским затворима, као и да се Русији врати незаконито одузета дипломатска имовина.

Руски пилот (Фото: јутјуб)

“Ако САД нису спремне да се крећу по целом хоризонту, хајде да радимо, и то полазећи од тактике „малих корака“. Хајде да почнемо са нечим што не захтева драматичне одлуке, са тачке гледишта саме политике. Покушајмо да се, макар мало, покренемо са места и тада позитивни ефекат од могућих резултата може бити значајан” – рекао је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков на дискусионом форуму „Валдај“.

“Ослободите Јарошенка, размените га са Американцима или за Американце који су код нас у затвору. Вратите дипломатску имовину, коју сте одузели кршењем Бечке конвенције, која предвиђа давање дипломатског имунитета тим објектима” – нагласио је Рјабков.

Руски пилот Константин Јарошенко налази се у САД од 2010. године, а тамо су га испоручиле власти Либерије. Американци су га оптужили за шверц наркотика. Касније је осуђен на 20 година затвора. Јарошенко није признао своју кривицу и више пута је говорио да је било значајног кршења закона током истраге.

Почела НАТО вежба на Црном мору, а ОВДЕ сазнајте како су Руси одреаговали на то.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА