Најновије

УЗВРАТИЛИ ИМ БЕЗ МИЛОСТИ: Осветнички напад Хута на Саудијце! Дроновима уништили аеродром!

Јеменски покрет Хути, повезан са Ираном, извео је више напада дроновима на аеродром у Aбха у Саудијској Арабији.

Дрон Касеф-2К којима Хути гађају аеродроме у Арабији (Фото: Јутјуб)

Бригадни генерал Јахија Сари, који је један од портпарола Хута, изјавио је да је аеродром Абха онеспособљен, пошто је нападнут дроновима. 

Према Саријевим речима, неколико беспилотних летелица типа Касеф-2К погодило је циљеве на аеродром у Абхи. Гађани су авиони, хангари и други војни циљеви на аеродром. Ово је био одговор Хута на недавне ударе саудијских ваздушних снага на Јемен.

“Наша операције ће се наставити све док су у току агресија и опсада наше земље. Апелујемо на цивиле и компаније да не прилазе аеродромима у Саудијској Арабији, као и војним локацијама пошто су то постале легитимне мете за нас”, изјавио је Сари.

Власти Саудијске Арабије се још нису огласиле, али локални медији наводе да је аеродром Абха затворен, пошто је био нападнут.

Ово је био други напад Хута у последња 24 сата. На мети првог напада била је ваздушна база у јужној саудијској покрајини Асир. Саудијска војска је тада објавила да је напад Хута био неуспешан.

Напади Хута на аеродроме у Саудијској Арабији у последње време постали су све чешћи. Иран подржава побуњенике Хуте, али негира да их наоружава.

Прочитајте ОВДЕ како је џихадисте стигла брутална освета.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА