Najnovije

UZVRATILI IM BEZ MILOSTI: Osvetnički napad Huta na Saudijce! Dronovima uništili aerodrom!

Jemenski pokret Huti, povezan sa Iranom, izveo je više napada dronovima na aerodrom u Abha u Saudijskoj Arabiji.

Dron Kasef-2K kojima Huti gađaju aerodrome u Arabiji (Foto: Jutjub)

Brigadni general Jahija Sari, koji je jedan od portparola Huta, izjavio je da je aerodrom Abha onesposobljen, pošto je napadnut dronovima. 

Prema Sarijevim rečima, nekoliko bespilotnih letelica tipa Kasef-2K pogodilo je ciljeve na aerodrom u Abhi. Gađani su avioni, hangari i drugi vojni ciljevi na aerodrom. Ovo je bio odgovor Huta na nedavne udare saudijskih vazdušnih snaga na Jemen.

“Naša operacije će se nastaviti sve dok su u toku agresija i opsada naše zemlje. Apelujemo na civile i kompanije da ne prilaze aerodromima u Saudijskoj Arabiji, kao i vojnim lokacijama pošto su to postale legitimne mete za nas”, izjavio je Sari.

Vlasti Saudijske Arabije se još nisu oglasile, ali lokalni mediji navode da je aerodrom Abha zatvoren, pošto je bio napadnut.

Ovo je bio drugi napad Huta u poslednja 24 sata. Na meti prvog napada bila je vazdušna baza u južnoj saudijskoj pokrajini Asir. Saudijska vojska je tada objavila da je napad Huta bio neuspešan.

Napadi Huta na aerodrome u Saudijskoj Arabiji u poslednje vreme postali su sve češći. Iran podržava pobunjenike Hute, ali negira da ih naoružava.

Pročitajte OVDE kako je džihadiste stigla brutalna osveta.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA