Најновије

ОВО ЈЕ ОЛИВЕРОВ УБИЦА? Фљорим Ејупи 2001. разнео српски аутобус, а 17 година касније добио је нови задатак!

Председник Србије Александар Вучић поменуо је данас у свом обраћању имена двојице Албанаца за које јавност у Србији увелико спекулише да су заправо убице Оливера Ивановића.

Фљорим Ејупи (Фото: Коha.net)

- Зашто не можемо да добијемо снимке са аеродорома у Тирани?! На аеродором Ринас у Тирани слетео је из Немачке Фљорим Ејупи који је у тој земљи био под присмотром. Кретао се према Косову, дошао тамо, убрзо напустио нашу територију, а потом се поново преко Албаније вратио у Немачку. Ко је Еџмедин Зекај, који је променио своје име у Љирам Зекај. Шта су они радили у Митровици у време убиства? - питао је Вучић и додао да је Ејупи подметнуо бомбу и под аутобус Ниш експрес.

- Приштина води своју политичку истрагу, а ми имамо имена убица Оливера Ивановића - истакао је Вучић.

Подсетимо, косовско тужилаштво раније је тврдило да је бомбаш из Подујева, Фљорим Ејупи, био плаћен четврт милиона евра да убије Џавита Халитија, бившег шефа обавештајне службе ОВК и једног од најближих сарадника Хашима Тачија. Ејупијев ДНК пронађен на месту са којег је активирана бомба, у чијој је експлозији 2001. године убијено 12 Срба код Подујева.

Тужилаштву у Приштини, како наводи Коха диторе, јавио се сведок који тврди да је био део плана Ибрахима Кељмендија, који је за убиство Тачијевог сарадника, наводно, био спреман да плати 250.000 евра.

Према наводима тог сведока, Ејупи је добио новац да убије Халитија.

Још увек је нејасно због чега је тачно Кељменди желео да убије једног од оснивача ОВК, али се у Приштини спекулише да је контрола новца прикупљеног у фонд "Домовина зове" главни мотив завере.

Врховни суд Косова је, пре неколико година, у другостепеном поступку ослободио Фљорима Ејупија, јединог осумњиченог за убиство 12 и рањавање 43 Срба, који су аутобусом "Ниш експреса" ишли у Грачаницу, због недостатка доказа.

Полицајци Унмика, који су водили прву истрагу, тврдили су да су иза дрвета, неколико десетина метара од места експлозије, пронађени опушци на којима је идентификован Ејупијев ДНК. Убрзо након поништавања пресуде, Еулекс је обновио истрагу, тврдећи да је у тај бомбашки напад умешано више особа. Резултати ове истраге, ако их уопште има, никада нису објављени.

Подсетимо, у експлозији мине, постављене испод моста на магистралном путу Ниш-Приштина у месту Ливадице код Подујева, 16. фебруара 2001. године дигнут је у ваздух први од шест аутобуса којима су расељени Срби са Косова и Метохије ишли на Задушнице у Грачаницу, у пратњи војника Кфора.


Живот су изгубили: Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић, Драган Вукотић, Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Његош Цокић, Снежана Цокић, Данило Цокић и Вељко Стакић.

Најмлађа жртва тог и данас нерасветљеног злочина био је двогодишњи Данило.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вучић рекао за убице Оливера Ивановића.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА