Најновије

ДАЧИЋ ДОНЕО ДОБРЕ ВЕСТИ, ШИПТАРИ У ПАНИЦИ: До краја године пет земаља повлачи признање тзв. Косова!

Пет земаља ће до краја године повући или суспендовати признање такозване државе Косово, изјавио је данас у Њујорку шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је био члан српске делегације на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Један од наших циљева у УН-у је био да разговарамо са земљама које су некада признале Косово да преиспитају своје одлуке. У том смислу смо имали велики број састанака и разговарали са представницима тих земља. Оно што је сигурно је да ће веома брзо број земаља које су признале Косово пасти испод половине укупног броја земаља чланица УН", рекао је Дачић.

Још један од циљева српске делегације у УН-у, наводи Дачић, био је и да земље које нису признале независност Косова остану при том ставу и наставе да поштују територијали интегритет Србије.

"И са те стране смо добили уверење да никаквих промена тог става неће бити. Сваки наш разговор био је везан и за Интерпол и сигурни смо да тзв. Косово нема шансе да постане члан Интерпола ни на овом заседању у Чилеу у октобру", подвукао је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ какав је амерички пакет за КиМ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА