Најновије

ТАМО МОГУ ДА НАЂУ САМО СМРТ: Израелски сателит снимио, амерички медији брује без престанка! Овај призор им не да мира! (ФОТО)

У извештају Фокс њуз код уторка, тврди се да Иран гради велику војну базу унутар Сирије. Према извештају, иранска војна база ниче између сиријског града Ал Букамала и ирачког града Ал-Каима.

Иранска гарда (Фото: Јутјуб)

Користећи сателитске снимке израелске компаније "Image Satellite International", Фокс њуз је објавио како изгледа изградња војног комплекса дуж ирачко-сиријске границе.

Раније је објављено да је иранска војска изградила копнени мост између Ал-Каима и Ал Букамала; међутим, сиријске власти су рекле да стоје иза изградње док се припремају за поновно отварање граничног прелаза. Фокс њуз јавља да изградња напредује и да би ускоро база требало да буде отворена.

Проблем са овом тврдњом је, међутим, што се сиријске власти припремају за поновно отварање прелаза са ирачким колегама. На прелазу ће вероватно бити иранског, ирачког и сиријског војног особља у том подручју.

Питање је, међутим, да изградња овог комплекса не значи нужно да ће га користити иранске оружане снаге или њихове савезничке паравојне јединице. У области је присутан велики број граничара у близини прелаза, тако да би они могли да користе базу.

Према извештају Фокс њуза, база је названа именом вољеног лика код свих муслимана шиита "Имам Али"; ово име је добило по Али Ибн Еби Талибу, цењеном блиском рођаку и зету пророка Мухамеда. Сиријска војска још није коментарисала последње наводе.

Шта је Вучић одговорио Шиптарима прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА