Најновије

БОЛИВИЈА ЋЕ ТЕК ДА ПРОКЉУЧА: Ево Моралес позвао на оружје! Признао своју највећу грешку! (ВИДЕО)

Путем радио поруке срушени боливијски председник Ево Моралес позвао је на формирање оружаних група унутар Боливије. У разговору за новинску агенцију Реутерс потврдио је аутентичност поруке која се појавила током викенда у којој позива на успоставу наоружаних милиција "по узору на Венецуелу".

Ево Моралес (Фото: Јутјуб)

"У Боливији, ако оружане снаге убијају људе, пуцају на људе, онда људи имају право да се организују и бране свој опстанак", рекао је Моралес. Ипак, тврди како му циљ није да изазове грађански рат или неки већи сукоб.

"Пре говоримо о праћкама, него о оружју. Некад се то звала комунална стража. Није то ништа ново", рекао је. У радио поруци пак истиче:

"Уколико се ја ускоро вратим у Боливију, или ако се неко други врати... морамо се организовати попут Венецуеле, организовати оружане милиције народа. Били смо превише наивни прошле године. Највећа грешка је била та што нисмо имали "План Б".

Подсетимо, Моралес је с власти срушен у новембру прошле године након чега је побегао из земље, прво у Мексико, а затим у Аргентину. У неколико наврата рекао је како има намеру да се врати у Боливију.

Хафтар напустио преговоре у Москви! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА