Најновије

ХЕЗБОЛАХ СЕ ЗАВЕТОВАО! Ако нећете да одете ми ћемо вас истерати! Ватрени обруч око америчких трупа на Блиском истоку се стеже!

Хезболах је у среду објавио изјаву да ће њихове снаге избацити америчку војску из Ирака ако одбију да оду.

Хезболах (Фото: Јутјуб)

 

Њихова одлучност да пркосе вољи ирачког народа одбијањем да се повинују одлуци представничког савета да повуче своје трупе из Ирака, постало је јасно да они не поштују вољу народа и немају никакву вољу за повиновањем међународног права“, наведено је у изјави.

Хезболах је оптужио и америчку администрацију да је уцењивањем користила да би добили оно што желе у Ираку, на шта су се заветовали да ће прекинути.

5. јануара, ирачки парламент изгласао је резолуцију којом се захтева прекид присуства страних снага у земљи. Тај потез ирачког парламента уследио је након што су САД извршиле атентате на команданта снага Кудс-а генерала Касема Сулејманија и заменика команданта ирачких Народних мобилизационих јединица Абу Махдија Ал-Мохандеса у близини аеродрома у Багдаду. Као одговор на атентате, Исламска револуционарна гарда (ИРГЦ) испалила је 22 ракете на два ирачка објекта , при чему је 17 пројектила циљало базу „Аин Ал-Асад“ у Ал-Анбару.

Вашингтон је одговорио на овај напад увођењем нових санкција Ирану, што је присилило Техеран да одговори на америчку сталну агресију на Иран.

 

Прочитајте ОВДЕ  које све државе имају нуклеарно наоружање.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА