Најновије

ОБРАДОВИЋ: "Београд на води" – тајна веза Александра Вучића и Мила Ђукановића

Зашто је владајући режим у Србији толико алергичан на довођење у политичку и пословну везу браће Вучић са браћом Ђукановић? пита се Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Када је у пленумској сали Народне скупштине недавно дошло до инцидента приликом перформанса народних посланика Двери у знак подршке Србима и СПЦ у Црној Гори – један детаљ измакао је пажњи јавности. Наиме, приликом уласка у салу народних посланика Бошка Обрадовића и Ивана Костића док је скупштинско заседање било у току и истицања транспарената на којима је писало "Зашто ћутиш, Србијо?" и "Мило, лопове, не дамо ти светиње!", сви народни посланици мирно су седели на својим местима, а неки од њих се позитивно осмехивали на улазак посланика Двери у салу попут народног посланика СНС Сандре Божић, објашњава лидер “Двери” и наставља у свом саопштењу.

Ко је погледао видео снимак директног преноса са РТС2 могао је да примети у крупном плану у једном тренутку и шефа посланичке групе СНС Александра Мартиновића како мирно седи у скупштинским клупама и посматра овај перформанс. Све се, наједанпут, изменило када сам променио транспарент који сам до тада држао и подигао други на коме је писало: "ВУЧИЋ – МИЛО, БРАЋА БЛИЗАНЦИ!" Истог часа Александар Мартиновић скаче као опарен са свог места и затрчава се ка народним посланицима Двери у жељи за физичким обрачуном, а за њим креће још најмање 30 народних посланика СНС који у бесу отимају и цепају поменути транспарент пред камерама. Поставља се питање зашто?
Интересантно је најпре истаћи да је и сам Мартиновић на конференцији за медије у Скупштини након овог инцидента признао да га је он изазвао и да је то урадио због онога што је писало на мом транспаренту. Из тога закључујем да је једино што плаши АВ и СНС да њихово бирачко тело не чује, не види и не схвати да су Мило и Вучић, по свему, а посебно по методама владавине и криминалној природи режима, заиста политичка браћа-близанци, што је била и порука овог, за њих толико спорног, транспарента.

Обрадовић истиче и да “Сви бирачи СНС никако не воле Мила Ђукановића, и - као и добар део чланова и бирача ДПС у Црној Гори - пружају подршку одбрани тамошњих светиња СПЦ. За СНС би настао огроман проблем када би њихови бирачи схватили да Мило Ђукановић има подршку Александра Вучића, и много више од тога: да су њих двојица пословни партнери.”

- Не заборавите да је Вучић ових дана омогућио пријатељски интервју Милу Ђукановићу за Танјуг и РТС, да један о другом говоре све најбоље и самодисциплиновано се уздржавају од најмање речи међусобне критике, да су један другог позвали у државне посете, и све то док пола становништва Црне Горе свакодевно протестује против Миловог скандалозног Закона о слободи вероисповести, каже у свом саопштењу Обрадовић и додаје:

- Оно што овде највише "смрди" јесте "Београд на води", антиуставни и антиурбанистички леx специалис у епицентру Београда, највећа "перионица пара" на Балкану, иза кога по свему судећи заједнички стоје управо браћа Вучић и браћа Ђукановић лично. Наиме, никада нико у овом пројекту није видео никакве арапске инвеститоре изузев веома контроверзног Мухамеда Дахлана, заједничког породичног пријатеља Вучића и Ђукановића, који је очито само камуфлажа за лични новац српских и црногорских властодржаца који су опљачкали од народа и сада га улажу односно "перу" преко "Београда на води". Никада нико у овом великом пословном пројекту није видео не само арапске инвеститоре него ни њихов новац, а пројекат воде и у јавности га предстаљају једино Александар Вучић и бивши градоначелник Београда, а сада министар Синиша Мали, рођени брат Предрага Малог, најбољег пријатеља и сарадника Андреја Вучића, преко кога је и дошао на ове поменуте политичке позиције. Мило Ђукановић се, међутим, искусно нигде не појављује већ само као прави мафијашки бос из сенке убира екстрапрофит.

На крају лидер Двери каже: Оно што посебно треба нагласити јесте да Александар Вучић за осам година власти никада није посетио Црну Гор нити јавно стао на страну угрожених права Срба у ЦГ када је црногорски режим тамо прогонио српски језик, писмо, Цркву, а недељу дана након доношења скандалозног Закона о слободи вероисповести је такође ћутао док није схватио да ће чак и његови бирачи провалити његову блискост са Милом Ђукановићем, што га може скупо коштати. Нема већег страха у СНС од откривања ове тајне везе.

Прочитајте ОВДЕ  шта је Тачи рекао после састанка са Америма. Изненадиће вас.

Извор: Правда


 
 

 
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА