Najnovije

OBRADOVIĆ: "Beograd na vodi" – tajna veza Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića

Zašto je vladajući režim u Srbiji toliko alergičan na dovođenje u političku i poslovnu vezu braće Vučić sa braćom Đukanović? pita se Boško Obradović.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Kada je u plenumskoj sali Narodne skupštine nedavno došlo do incidenta prilikom performansa narodnih poslanika Dveri u znak podrške Srbima i SPC u Crnoj Gori – jedan detalj izmakao je pažnji javnosti. Naime, prilikom ulaska u salu narodnih poslanika Boška Obradovića i Ivana Kostića dok je skupštinsko zasedanje bilo u toku i isticanja transparenata na kojima je pisalo "Zašto ćutiš, Srbijo?" i "Milo, lopove, ne damo ti svetinje!", svi narodni poslanici mirno su sedeli na svojim mestima, a neki od njih se pozitivno osmehivali na ulazak poslanika Dveri u salu poput narodnog poslanika SNS Sandre Božić, objašnjava lider “Dveri” i nastavlja u svom saopštenju.

Ko je pogledao video snimak direktnog prenosa sa RTS2 mogao je da primeti u krupnom planu u jednom trenutku i šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića kako mirno sedi u skupštinskim klupama i posmatra ovaj performans. Sve se, najedanput, izmenilo kada sam promenio transparent koji sam do tada držao i podigao drugi na kome je pisalo: "VUČIĆ – MILO, BRAĆA BLIZANCI!" Istog časa Aleksandar Martinović skače kao oparen sa svog mesta i zatrčava se ka narodnim poslanicima Dveri u želji za fizičkim obračunom, a za njim kreće još najmanje 30 narodnih poslanika SNS koji u besu otimaju i cepaju pomenuti transparent pred kamerama. Postavlja se pitanje zašto?
Interesantno je najpre istaći da je i sam Martinović na konferenciji za medije u Skupštini nakon ovog incidenta priznao da ga je on izazvao i da je to uradio zbog onoga što je pisalo na mom transparentu. Iz toga zaključujem da je jedino što plaši AV i SNS da njihovo biračko telo ne čuje, ne vidi i ne shvati da su Milo i Vučić, po svemu, a posebno po metodama vladavine i kriminalnoj prirodi režima, zaista politička braća-blizanci, što je bila i poruka ovog, za njih toliko spornog, transparenta.

Obradović ističe i da “Svi birači SNS nikako ne vole Mila Đukanovića, i - kao i dobar deo članova i birača DPS u Crnoj Gori - pružaju podršku odbrani tamošnjih svetinja SPC. Za SNS bi nastao ogroman problem kada bi njihovi birači shvatili da Milo Đukanović ima podršku Aleksandra Vučića, i mnogo više od toga: da su njih dvojica poslovni partneri.”

- Ne zaboravite da je Vučić ovih dana omogućio prijateljski intervju Milu Đukanoviću za Tanjug i RTS, da jedan o drugom govore sve najbolje i samodisciplinovano se uzdržavaju od najmanje reči međusobne kritike, da su jedan drugog pozvali u državne posete, i sve to dok pola stanovništva Crne Gore svakodevno protestuje protiv Milovog skandaloznog Zakona o slobodi veroispovesti, kaže u svom saopštenju Obradović i dodaje:

- Ono što ovde najviše "smrdi" jeste "Beograd na vodi", antiustavni i antiurbanistički lex specialis u epicentru Beograda, najveća "perionica para" na Balkanu, iza koga po svemu sudeći zajednički stoje upravo braća Vučić i braća Đukanović lično. Naime, nikada niko u ovom projektu nije video nikakve arapske investitore izuzev veoma kontroverznog Muhameda Dahlana, zajedničkog porodičnog prijatelja Vučića i Đukanovića, koji je očito samo kamuflaža za lični novac srpskih i crnogorskih vlastodržaca koji su opljačkali od naroda i sada ga ulažu odnosno "peru" preko "Beograda na vodi". Nikada niko u ovom velikom poslovnom projektu nije video ne samo arapske investitore nego ni njihov novac, a projekat vode i u javnosti ga predstaljaju jedino Aleksandar Vučić i bivši gradonačelnik Beograda, a sada ministar Siniša Mali, rođeni brat Predraga Malog, najboljeg prijatelja i saradnika Andreja Vučića, preko koga je i došao na ove pomenute političke pozicije. Milo Đukanović se, međutim, iskusno nigde ne pojavljuje već samo kao pravi mafijaški bos iz senke ubira ekstraprofit.

Na kraju lider Dveri kaže: Ono što posebno treba naglasiti jeste da Aleksandar Vučić za osam godina vlasti nikada nije posetio Crnu Gor niti javno stao na stranu ugroženih prava Srba u CG kada je crnogorski režim tamo progonio srpski jezik, pismo, Crkvu, a nedelju dana nakon donošenja skandaloznog Zakona o slobodi veroispovesti je takođe ćutao dok nije shvatio da će čak i njegovi birači provaliti njegovu bliskost sa Milom Đukanovićem, što ga može skupo koštati. Nema većeg straha u SNS od otkrivanja ove tajne veze.

Pročitajte OVDE  šta je Tači rekao posle sastanka sa Amerima. Iznenadiće vas.

Izvor: Pravda


 
 

 
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA