Најновије

УБИЈЕН ОФИЦИР ЦИА КОЈИ ЈЕ ПРЕСУДИО СУЛЕЈМАНИЈУ?! Иран тврди: Био у авиону који је мистериозно срушен у Авганистану, ЦИА ћути!

Ирански медији пренели су данас да је високи официр америчке ЦИА Мајкл Д'Андреа, за кога се сматра да је организовао убиство иранског генерала Касема Сулејманија, наводно погинуо у Авганистану.

Касим Сулејмани (Фото: Јутјуб)

Иранска новинска агенција Мехр наводи да је Д'Андреа, познатији под надимком "Ајатолах Мајк", био у америчком авиону који су у понедељак оборили Талибани, преноси британски Дејли стар.

За Д'Андреу се наводи и да је организовао потрагу за вођом Ал Каиде Осамом бин Ладеном. Међутим, те тврдње за сада нико од америчких званичника није потврдио.

Д'Андреа се прикључио ЦИА-и 1979. године, а добио је надимак "Ајатолах Мајк" због својих операција у Ирану, Ираку и Авганистану Сматра се да је био задужен за антитерористичке операције, хапшења, чак и за програме тортуре, а Њујоркт тајмс је 2017. године објавио да га је администрација америчког председника Доналда Трампа именовала за операције у Ирану.

У авганистанској провинцији Газни у понедељак се срушио амерички авион, за који су Талибани тврдили да су га оборили и да је у њему било 83 припадника америчке војске.

Авганистанска војска није успела да дође до олупине

Покушавајући да дођу до локације на којој се срушио амерички војни авион, авганистанске оружане снаге сукобиле су се данас с Талибанима у њиховом регионалном упоришту у централном Авганистану. Америчка војска саопштиа је јуче да се војни авион Е-11А срушио у провинцији Гажни, оспоравајући да су авион срушиле снаге Талибана.

Прочитајте ОВДЕ    шта су открили руски обавештајци о овоме.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА