Најновије

ПРЕДСЕДНИК НАГОРНО-КАРАБАХА ЖЕСТОКО ПО ИЗРАЕЛУ: ''Сносите одговорност за геноцид!''

Власти Израела, које испоручују офанзивно наоружање Азербејџану, сносе одговорност за геноцид у Карабаху, изјавио је председник Нагорно-Карабаха Араик Арутјуњан.

Араик Артјуњан (Фото: Јутјуб)

„Током априлског рата, односно ескалације сукоба 2016. године, израелске власти не само да су знале да се наоружање, које се испоручује Азербејџану, користи у офанзивне сврхе уместо у одбрамбене, већ су их користили специјалисти који су дошли из Израела“, рекао је лидер Карабаха, додавши да је израелско руководство знало за шта се дронови користе у Азербејџану.

„Наравно да знају и настављају да испоручују оружје. За тај геноцид су одговорне и власти Израела, који је и сам преживео геноцид", рекао је Арутјуњан коментаришући тврдње израелског руководства да није знало да се у Азербејџану беспилотне летелице користе у офанзивне сврхе и нападе на цивилно становништво.

Према његовим речима, понашање израелског руководства доказује да се „у свету због новца газе људске и божанске вредности“.

„Не само власти Израела, већ и власти других земаља знају све о свему и настављају да испоручују Азербејџану оружје“, рекао је он.

С тим у вези, портпарол Министарства одбране Јерменије Арцрун Ованисјан изјавио је да се из Турске и Израела испоручују ударни дронови под изговорном хуманитарног терета.

„У Азербејџан се интензивно испоручују ударне беспилотне летелице из Турске и Израела под изговором хуманитарног терета“, написао је он на Фејсбуку.

Како је пао Азербејџански бомбардер, погледајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА