Најновије

РУСКА ЗВЕР ИСПАЉУЈЕ ДРОН КАМИКАЗЕ: Ново наоружање за моћни Ми-28НМ (ВИДЕО)

Модуларна група невођених ваздухопловних пројектила, коју је за хеликоптер Ми-28НМ развио руски истраживацки центар Заслон (Екран), омогући ће хеликоптерима да испаљују минидронове и самоубилачке дронове из ракетних лансирних цеви, изјавио је извор у одбрамбено-индустријском комплексу

Ми-28НМ (Фото: РИА Новости)

Заслонов модул Б8В10-УВ се разликује од садашњих у неколико аспеката, број ракетних цеви може се прилагодити сваком одређеном задатку, а може се, такође, похвалити и инструментима за програмирање оружја, пренео је ТАСС.

- Уграђени инструменти преносе информације из система контроле наоружања хеликоптера до убојног средства, било да је реч о контролисаној детонацији ракете, вођеним ракетама, мини дроновима или беспилотним летелицама самоубицама - рекао је извор.

- На пример, он може напунити батерију дрона, послати команду за активирање и укључити беспилотну летелицу да би је послао на унапред програмирану мисију - додао је неименовани извор.

Модуларна група невођених ваздухопловних пројектила првобитно је дизајнирана за хеликоптер Ми-28НМ, али ће бити употребљива на свим руским борбеним хеликоптерима опремљеним системом за управљање наоружањем, као што су Ми-28, Ка-52 и конфигурацијама напада Ми-8.

Како је Трамп пребачен хеликоптером у болницу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА