Најновије

СКИНУЛА СЕ ГОЛА И ПОКАЗАЛА СА ЧИМЕ СЕ БОРИ ДЕЦЕНИЈАМА: Тело познате певачице прекривено ранама (ФОТО)

У Србији од псоријазе болује 140.000 људи, а десет одсто има тежи облик болести за који постоји одобрена иновативна терапија, али о томе ни пацијенти, ни лекари нису довољно информисани.

"Већина пацијената псоријазу добије рано, још у детињству или у раној младости, а лекару се обрате после више од 20 година. Међутим, ако се почне раније са терапијом, мања је шанса да се развију придружене болести, јер код ових пацијената постоји повећан ризик од компликација кардиоваскуларног система, цревних запаљенских болести, дијабетеса, гојазности, депресије", истакла је проф. др Мирјана Милинковић-Срећковић на конференцији за новинаре одржаној поводом обележавања Светског дана борбе против псоријазе.

Окидач ове системске болести може бити стрес, јака инфекција, чак и јача упала грла... Оно што се обично везује за ову неизлечиву болест јесте њена манифестација - стравични пликови на кожи који неретко боле и изазивају свраб.Са овом тешком бољком бори се и позната америчка кантри певачица Лијен Рајмс, позната по насловној нумери из хит филма "Ружни којот". 

Лијен је на свом инстаграм профилу објавила брутално искрену фотографију, сведочанство тешке коже болести са којом се дуго већ бори. "Ово је коначно моје време да будем потпуно искрена у погледу тога шта је псоријаза и како изгледа. Знате кад изговорите нешто о чему сте дуго ћутали, какво је то олакшање? То су за мене ове фотографије. Ово ми је било потребно. Целом мом телу - мом уму, мом духу - ово је било очајнички потребно. Будући да је данас Светски дан псоријазе, помислила сам да је савршен тренутак да са вама поделим моју причу", написала је певачица у конетару уз фотку.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LeAnn Rimes Cibrian (@leannrimes) on

Охрабрујуће поруке подршке преплавиле су њен профил на друштвеним мрежама.

Погледајте и нумеру која је прославила америчку певачицу:

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА