Најновије

БАШАР ЕЛ АСАД: Треба се ослободити изговора који користе за окупацију

Председник Сирије Башар Асад прокоментарисао је у интервјуу за РИА Новости изјаву америчког лидера Доналда Трампа о плановима његове ликвидације, истакавши да су убиства – начин на који САД раде деценијама.

Башар ел Асад (Фото: РИА Новости)

„Убиства су амерички метод рада, модус операнди, они то стално чине деценијама. Раде то  свуда, у свим крајевима света. Ту нема ништа ново. Стога се мора имати на уму да су планови тог типа увек постојали из различитих разлога. У условима сукоба у Сирији, требало би да очекујемо нешто слично од Американаца“, рекао је сиријски председник.

Асад је додао да су Американци незаконито окупирали Сирију и да пружају подршку терористима.

Прем његовим речима, Вашингтон ништа неће одвратити од таквих сурових акција и напада, уколико у међународним односима не буде равнотеже у којој Сједињене Америчке Државе не могу да избегну одговорност за своје злочине.

„У супротном ће такво понашање генерисати све нове злочине ове врсте у разним регионима и ништа их неће зауставити“, нагласио је сиријски председник.

Он је такође додао да ће народни отпор започети у Сирији ако војске Сједињених Америчких Држава и Турске не напусте земљу након уништења терориста.

Приметио је да присуство ових земаља у арапској републици треба сматрати окупацијом, те да је у тренутној ситуацији потребно, посебно, ослободити се изговора који користе за окупацију - „Исламске државе“.

"Већина света зна да су Американци створили `Исламску државу` и они их подржавају, они им дају задатке. Морамо се ослободити овог изговора, да је уништавање терориста у Сирији њихов главни приоритет. Ако Американци и Турци не оду након тога, сасвим природно, почеће народни отпор. То је једини начин“, рекао је Асад у интервјуу за РИА Новости.

Рат у Сирији није завршен, а вође терориста желе да он траје још дуго, додао је Асад.

„Терористи тренутно контролишу одређене регионе наше државе и врше различите врсте злочина и убистава. Рат није завршен. Мислим да њихови руководиоци намеравају да ураде тако да он траје још дуго времена“, рекао је Асад.

Он је додао да сиријска војска у потпуности зависи од руског наоружања.

„Пре две године смо почели са реализацијом плана модернизације наше војске и намеравамо да извршимо ту модернизацију у сарадњи са Министарство одбране Русије, јер се већ деценијама наша војска ослања на руско наоружање“, додао је он.

Како је ракета из Карабаха погодила Русију, погледајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА