Najnovije

BAŠAR EL ASAD: Treba se osloboditi izgovora koji koriste za okupaciju

Predsednik Sirije Bašar Asad prokomentarisao je u intervjuu za RIA Novosti izjavu američkog lidera Donalda Trampa o planovima njegove likvidacije, istakavši da su ubistva – način na koji SAD rade decenijama.

Bašar el Asad (Foto: RIA Novosti)

„Ubistva su američki metod rada, modus operandi, oni to stalno čine decenijama. Rade to  svuda, u svim krajevima sveta. Tu nema ništa novo. Stoga se mora imati na umu da su planovi tog tipa uvek postojali iz različitih razloga. U uslovima sukoba u Siriji, trebalo bi da očekujemo nešto slično od Amerikanaca“, rekao je sirijski predsednik.

Asad je dodao da su Amerikanci nezakonito okupirali Siriju i da pružaju podršku teroristima.

Prem njegovim rečima, Vašington ništa neće odvratiti od takvih surovih akcija i napada, ukoliko u međunarodnim odnosima ne bude ravnoteže u kojoj Sjedinjene Američke Države ne mogu da izbegnu odgovornost za svoje zločine.

„U suprotnom će takvo ponašanje generisati sve nove zločine ove vrste u raznim regionima i ništa ih neće zaustaviti“, naglasio je sirijski predsednik.

On je takođe dodao da će narodni otpor započeti u Siriji ako vojske Sjedinjenih Američkih Država i Turske ne napuste zemlju nakon uništenja terorista.

Primetio je da prisustvo ovih zemalja u arapskoj republici treba smatrati okupacijom, te da je u trenutnoj situaciji potrebno, posebno, osloboditi se izgovora koji koriste za okupaciju - „Islamske države“.

"Većina sveta zna da su Amerikanci stvorili `Islamsku državu` i oni ih podržavaju, oni im daju zadatke. Moramo se osloboditi ovog izgovora, da je uništavanje terorista u Siriji njihov glavni prioritet. Ako Amerikanci i Turci ne odu nakon toga, sasvim prirodno, počeće narodni otpor. To je jedini način“, rekao je Asad u intervjuu za RIA Novosti.

Rat u Siriji nije završen, a vođe terorista žele da on traje još dugo, dodao je Asad.

„Teroristi trenutno kontrolišu određene regione naše države i vrše različite vrste zločina i ubistava. Rat nije završen. Mislim da njihovi rukovodioci nameravaju da urade tako da on traje još dugo vremena“, rekao je Asad.

On je dodao da sirijska vojska u potpunosti zavisi od ruskog naoružanja.

„Pre dve godine smo počeli sa realizacijom plana modernizacije naše vojske i nameravamo da izvršimo tu modernizaciju u saradnji sa Ministarstvo odbrane Rusije, jer se već decenijama naša vojska oslanja na rusko naoružanje“, dodao je on.

Kako je raketa iz Karabaha pogodila Rusiju, pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA