Најновије

КРИЗНИ ШТАБ ОДЛУЧИО: Ово су нове мере!

Радно време свих угоститељских објеката, тржних центара, продавница, као и услужних делатности, биће продужено до 20 часова, одлучено је на данашњој седници Кризног штаба за борбру против корона вируса.

Кризни штаб (Фото: Влада Србије)

Кафићи и ресторани ће моћи да раде дуже него до сада, али без музике, с обзиром на то да је трансмисија вируса знано већа када људи причају гласније.

Ова одлука Кризна штаба је заправо предлог који ће данас бити прослеђен Влади Србије, а која би већ током дана на седници могла овај предлог и да усвоји.

То би значило да ће ово ново радно време моћи да се примени већ од сутра.

Како се сазнаје, ове нове реласкиране мере важиће до петка, за када је заказана нова седница Кризног штаба.

Подсетимо, радно време кафића и ресторана, тржних центара, услужних делатности, попут фризера и козметичара, као и свих продавница осим прехрамбених, сада је до 17 часова, а викендом су сви ти објекти затоврени.

Епидемија у Србији коначно се полако смирује - према последњим подацима, објављеним јуче, у Србији је током 24 сата тестирано 11.068 особа, од којих је позитивно њих 3.534, док су преминуле 54 особе.

За разлику од претходних недеља, када смо из дана у дан имали нове црне рекорде, број новозаражених током последњих дана све је нижи.

Када су у питању досадашњи црни рекорди на дневном нивоу од почетка пандемије, највиши број позитивних у једном дану био је 7.999, највише људи на респираторима 353, највише је тестирано 22.837 особа у једном дану, а преминуло 69.

Најскорија промена мера јесте продужење радног времена установа културе, које могу да раде до 21 час, како је одлучено у петак. Такође, од синоћ у поноћ важе и нове мере на границама Србије - странцима је за улазак потребан негативан ПЦР тест не старији од 48 сати, а наши људи могу да уђу, али морају да буду у десетодневном карантину, односно кућној изолацији из које могу да изађу када ураде ПЦР тест и налаз буде негативан. Зато се и инашим људима препоручује да у Србију дођу са већ негативним тестом.

Кретање епидемије зависи од Кризног штаба. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор:_Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА