Најновије

НЕМАЧКИ ЛЕКАРИ ПРИЗНАЛИ: У Русији су Наваљном спасили живот

Дејства лекара у болници у Омску спасила су живот оснивача Фонда за борбу против корупције Алексеја Наваљног. Таква изјава дата је у извештају о лечењу блогера у берлинској клиници „Шарите“, објављеном у часопису Ланцет.

Алексеј Наваљни (Фото: Јутјуб)

„Шарите“ верује да је Наваљни имао довољно среће да се опорави, делом и због тога што је његово здравствено стање пре тровања било добро. Пресудни фактор, како кажу немачки лекари, била је одлука руских лекара да интубирају и ставе на респиратор Наваљног, и донета је у року од два до три сата од тренутка када су се појавили први симптоми.

Према извештају, утврђено је да је Наваљни био заражен са неколико бактерија истовремено, што није изазвало озбиљне последице; а петог дана лечења добио је температуру. Немачки лекари су указали на различите знакове дејства инхибитора холинестеразе на његов организам.

Тренутно је Наваљни на рехабилитационој процедури у Немачкој. Раније је блогер тврдио да ће се вратити у Русију када му лекари то дозволе. Међутим, у Русији се Наваљни може суочити са озбиљним законским проблемима због вишеструког нарушавања условне слободе у „случају Ив Рошер“.

Шта је Хантер Бајден радио у Београду, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ридус/Балканрус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА