Најновије

НЕМАЧКА ПРИЗНАЛА: Европа је немоћна пред руским хиперсоничним оружјем

Ера развоја хиперсоничног наоружања ноћна је мора за европску безбедност и нова рунда у „спирали претњи“, пише немачки лист Die Welt.

Авангард (Фото: Јутјуб)

Новинар Герхард Хегман подсетио је на лансирање интерконтиненталних пројектила у Охотском мору са руске подморнице. Тада су се огласили аларми у америчкој ракетној бази у Немачкој. По мишљењу аутора материјала, ово сугерише да америчка страна не искључује ракетни удар на Европу.

Лист верује да с појавом хиперсоничног наоружања стари систем ПРО и кругови упозорења постају бескорисни, а време одзива се такође смањује.

Стручњаци из берлинског аналитичког центра спољну политику кажу да би нова врста оружја могла пореметити равнотежу између нуклеарних сила и ометати преговоре о разоружању. „Нема контроле над њим“, рекли су.

У марту је руски председник Владимир Путин објавио да Сједињене Државе граде систем противракетне одбране како би нарушили стратешку равнотежу и стабилност у свету. Ово је такозвани противракетни кишобран, објаснио је он. Међутим, руско хиперсонично оружје омогућава одржавање стратешке равнотеже и стабилности у свету, уверио је руски шеф државе.

У децембру 2019. године први пук, наоружан стратешким ракетним системима са хиперсоничном бојевом главом Авангард, ступио је на борбену дужност.

Када ће руски дронови испробати ракете за Су-57, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА