Најновије

РУСИ УЛЕТЕЛИ БОРБЕНИМ ВОЗИЛИМА И ЗАУЗЕЛИ ПОЛОЖАЈЕ: Турци и џихадисти појачавају нападе! (ВИДЕО)

Појачања руске војске упућена су у кључни сиријски град док снаге које подржава Турска појачавају нападе. Руска војска гомила снаге у најопаснијим зонама у Сирији како би стабилизовала ситуацију и спречила милитанте које подржава Турска да заузму нове области.

Руска војска (Фото: Јутјуб)

Недавно се ситуација у сиријској Раки погоршала. Средином децембра, током заједничких преговора између Руског центра за помирење, Сиријске арапске војске (САА) и Сиријских демократских снага (СДФ), створена су и распоређена три заједничка руско-сиријска осматрачка места на подручју Ајн Исе, где су припадници војске Русије и Сирије тренутно стационирани.

То је учињено у оквиру потребе за стабилизацијом погоршане ситуације и спречавањем новог крвопролића. Упркос постигнутим договорима, протурски милитанти настављају да нападају положаје Сиријских демократских снага и подручја насељена цивилима.

С тим у вези, руска страна је одлучила да упути додатне снаге на подручје Ајн Исе и појача војни контингент који се тамо налази. Појачање снага руске војне полиције примећено је недавно на путу до кључног града Ајн Иса у Раки, известио је канал "RuVesna.su".

Према сиријској страни, турска војска би требало да предузме исте мере и да у потпуности повуче све своје милитанте са подручја Ајн Исе и региона. Да би спречили да милитанти даље напредују, сиријска војска и руска војна полиција успоставили су контролне пунктове на западном улазу у Ајн Ису.

Ова мера има за циљ стабилизацију ситуације, као и потребу за сузбијањем оружаних провокација. Позиције руске војне полиције током последњих неколико дана биће додатно појачане.

Турска објавила планове и мапу којом узима део територије Русије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА