Најновије

ТУРЦИ НЕМИЛОСРДНО НАПАЛИ: Курди су претрпели тешке губитке, народ бежи, у страху од репресије

Турске оружане снаге наставиле су у уторак своју војну кампању на северу Сирије, пошто су њихове трупе "закуцале" положаје Сиријских демократских снага (СДФ) у областима Ал-Раке и Алепа.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Према извештају са терена, турске оружане снаге прошириле су свој напад у уторак са подручја Ајн Иса у Ал-Раки, до града Манбиј на североистоку Алепа.

Због напада на Манбиј и Аин Ису, неколико становника ових подручја било је приморано да пронађе сигурност, усред све веће бојазни да ће турске оружане снаге и њихови савезници покренути нову војну операцију.

У прошлости је Турска користила присуство СДФ у региону источно од Еуфрата као изговор за покретање "антитерористичких операција".

Према Анкари, СДФ и Јединице за заштиту народа (ИПГ) изданак су ван закона Курдистанске радничке партије (ПКК), која је неколико година ратовала са Турском.

Уз трупе СДФ-а повезане у текућим операцијама против Исламске државе у источној Сирији, Турска ће вероватно искористити ситуацију и протерати их из више области источно од Еуфрата и успоставити много већу тампон зону у северном делу Сирије.

Сиријски стручњак упозорио на следећи потез Турске! Могуће ново поприште борби. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА