Најновије

ВОЈСКА ПРЕУЗИМА ВЛАСТ У АМЕРИЦИ? "Трамп да суспендује Устав, уведе ратно законодавство и понови изборе?"

Бивши амерички саветник за националну безбедност Мајкл Флин промовисао је у уторак петицију којом позива актуелног председника САД Доналда Трампа да привремено суспендује амерички устав, уведе ратно законодавство и у тим условима, под надзором војске, поново одржи председничке изборе.

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Увођење ратног законодавства значи ступање на снагу прописа у случају ратне опасности или ратног стања, а у пракси долази до суспензије цивилног законодавства.

У петицији, коју је објавила, како је поједини медији карактерипу, десничарска организација „We the People Convention“ са седиштем у Охају, наводи се да „није преостао никакав миран начин да се сачува Унија“ након новембарских избора и позива Трампа да искористи овлашћења која има и спречи други грађански рат.

„Ограничено ратно законодавство је очигледно боља опција од грађанског рата!“, наводи се у писму које прати петицију.

Између осталог, од Трампа се захтева да уведе ограничено ратно законодавство којим би привремено био суспендован Устав и цивилна контрола избора, како би војска могла да спроведе нове изборе који ће прилазати праву вољу грађана. Бизнис инсајдер, међутим, наводи да председник Америке нема овлашћења да самовољно одлучује о изборима, чак ни у случају увођења ратног законодавства.

Флин, коме је Трамп пре недељу дана одобрио помиловање, објавио је на Твитеру петицију уз коментар: „Слобода никада не клечи, осим пред Богом“.

Дритан Абазовић запенио у црногорском парламенту! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА