Најновије

ДР РАДЕ ПАНИЋ ОДГОВОРИО ВУЧИЋУ НА ПРЕТЊЕ: Надам се да нећу проћи као Ћурувија и Оливер Ивановић којима је претио пре мене (ВИДЕО)

У емисији Интервју председник Синдиката лекара и фармацеута Србије др Раде Панић је објаснио да брутални одговор који је добио од председника Александра Вучића није схватио као претњу и да се нада да неће проћи као претходна двојица којима је Вучић брутално одговорио, у питању су Славко Ћурувија и Оливер Ивановић.

Вчић и Панић (Фото: Јутјуб/Predsednik.rs)

Доктор Панић без обзира на ова сазнања ипак је оптимиста и не верује да ће га иста судбина задесити.

У емисији доктор је најавио да чим се изгура овај хаос са епидемијом мораће да се среди много ствари у здравству јер је ова епидемија показала да ствари уопште не функционишу и да је систем пукао. И поред свега овога они нису били спремни да упосле довољана број лекара већ људи су и даље на бироу иако је аларматно а за то су имали више од пола године.

- Овакво руковођење здравственим системом плаћамо животима - наглашава Панић.

Он је објаснио  да данас још увек нема прецизног протокола ко се задржава на болничком лечењу, а ко се пушта на кућно што је више него скандалозно али стање може бити и горе ако се нешто хитно не промени.

- Концерте и тзв. црни петак власт никако није смела да дозволи, а те ствари највише иду на руку антиваксерима који добијају на значају с пуним правом кад неко види овакво стање у здравству – каже он.

Једна од битнијих препорука др Панића је што мање додиривати лице јер вирус само преко лица може да уђе у организам, а човек дневно око 2000 пута додирне исто. Додатни проблем је и то што вирус често мутира али и велико загађење којем смо изложени. 

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА