Најновије

РАМЕ УЗ РАМЕ СА СИРИЈСКОМ ВОЈСКОМ: Асад добио великог савезника, Дамаск има нови план

Преко 200 припадника арапског племена придружило се редовима сиријске војске у циљу протеривања страних снага из североисточне Сирије.

Асад са војском (Фото: САНА)

Велика група бораца арапских племена из града Камишлија и његове околине придружила се редовима сиријских Националних одбрамбених снага (НДФ), која је једна од највећих војних помоћних снага Сирије.

Позивајући се на извор из провинције Ал-Хасака, извори говоре да је "у граду Камишлију одржан велики скуп припадника арапских племена, како демонстраната тако и војних снага и да је завршена војна обука, прва такве врсте, која је укључивала 200 бораца племена који су се добровољно пријавили у редове сиријских Националних одбрамбених снага."

Дописник је рекао да су "борци извели војну параду, која је укључивала борбена дејства и умешност састављања оружја свих врста", истичући њихову сталну спремност "да изврше било који задатак који им је додељен".

Члан Сиријске народне скупштине Хасан ал-Салоуми, који је командант Националног одбрамбеног центра у провинцији Хасака, потврдио је да "синови арапских племена и Националне одбрамбене снаге подижу дижу глас, који је њихов поклич за следећу фазу која се сматра пресудном за савремену историју сиријске Џазире."

- Нови борци који су се придружили редовима Националних одбрамбених снага спремни су, заједно са својим друговима из НДФ и снага сиријске војске, за било коју борбену мисију против терористичких група и против америчке и турске војске и њихових оружаних милиција на целој сиријској територији.

Ал-Салоуми из племена Таи, изјавио је да "синови арапских племена иду раме уз раме са сиријском војском у рат против тероризма и против свих  окупатора наше вољене земље, Сирије. Они илегално контролишу велике делове богате сиријске регије Џазира."

- Синови арапских племена саставни су део сиријског народа и ми потврђујемо да се придржавамо опције народног отпора за протеривање америчке војске из свих сиријских области - додао је он.

Подручја Ал-Џазира и Еуфрата у источној Сирији сведоче великом ширењу народног племенског отпора, војним операцијама, народним окупљањима, континуираним демонстрацијама, осуђујући и одбацујући све врсте окупације и агресивног рата против Сиријаца и њихове земље.

Трамп објавио да ће он 20. јануара ући у Белу кућу а не Бајден. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА