Najnovije

RAME UZ RAME SA SIRIJSKOM VOJSKOM: Asad dobio velikog saveznika, Damask ima novi plan

Preko 200 pripadnika arapskog plemena pridružilo se redovima sirijske vojske u cilju proterivanja stranih snaga iz severoistočne Sirije.

Asad sa vojskom (Foto: SANA)

Velika grupa boraca arapskih plemena iz grada Kamišlija i njegove okoline pridružila se redovima sirijskih Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF), koja je jedna od najvećih vojnih pomoćnih snaga Sirije.

Pozivajući se na izvor iz provincije Al-Hasaka, izvori govore da je "u gradu Kamišliju održan veliki skup pripadnika arapskih plemena, kako demonstranata tako i vojnih snaga i da je završena vojna obuka, prva takve vrste, koja je uključivala 200 boraca plemena koji su se dobrovoljno prijavili u redove sirijskih Nacionalnih odbrambenih snaga."

Dopisnik je rekao da su "borci izveli vojnu paradu, koja je uključivala borbena dejstva i umešnost sastavljanja oružja svih vrsta", ističući njihovu stalnu spremnost "da izvrše bilo koji zadatak koji im je dodeljen".

Član Sirijske narodne skupštine Hasan al-Saloumi, koji je komandant Nacionalnog odbrambenog centra u provinciji Hasaka, potvrdio je da "sinovi arapskih plemena i Nacionalne odbrambene snage podižu dižu glas, koji je njihov poklič za sledeću fazu koja se smatra presudnom za savremenu istoriju sirijske DŽazire."

- Novi borci koji su se pridružili redovima Nacionalnih odbrambenih snaga spremni su, zajedno sa svojim drugovima iz NDF i snaga sirijske vojske, za bilo koju borbenu misiju protiv terorističkih grupa i protiv američke i turske vojske i njihovih oružanih milicija na celoj sirijskoj teritoriji.

Al-Saloumi iz plemena Tai, izjavio je da "sinovi arapskih plemena idu rame uz rame sa sirijskom vojskom u rat protiv terorizma i protiv svih  okupatora naše voljene zemlje, Sirije. Oni ilegalno kontrolišu velike delove bogate sirijske regije DŽazira."

- Sinovi arapskih plemena sastavni su deo sirijskog naroda i mi potvrđujemo da se pridržavamo opcije narodnog otpora za proterivanje američke vojske iz svih sirijskih oblasti - dodao je on.

Područja Al-DŽazira i Eufrata u istočnoj Siriji svedoče velikom širenju narodnog plemenskog otpora, vojnim operacijama, narodnim okupljanjima, kontinuiranim demonstracijama, osuđujući i odbacujući sve vrste okupacije i agresivnog rata protiv Sirijaca i njihove zemlje.

Tramp objavio da će on 20. januara ući u Belu kuću a ne Bajden. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA