Најновије

АМЕРИ СПРЕМИТЕ СЕ! Венецуела планира да тужи САД Међународном кривичном суду! Ово су главни разлози!

Председник Венецуеле Николас Мадуро најавио је да ће његова влада поднети тужбу против Сједињених Држава на Међународном кривичном суду (МКС), преноси портал Press.tv.

Венецуеланска војска (Фото: ria.ru)

Правосудни суд, који је придружен Уједињеним нацијама, задужен је за кажњавање држава чије владе чине тешка кршења међународног права и људских права.

Мадуро је рекао да је основа тужбе велика штета коју је Венецуели нанела економска санкција коју је увела администрација америчког председника Доналда Трумпа.

Мадуро је рекао да су санкције Вашингтона, које укључују илегално одузимање имовине у Венецуели у иностранству и економску блокаду, нанеле огромну патњу милионима људи у латиноамеричкој земљи.

Венецуелански лидер је додао да је тужба један од неколико правних поступака које његова држава предузима како би се суочила са оним што он описује као економски рат САД-а за рушење његове владе.

У међувремену, на опозиционој страни, неки сматрају да ће Мадурова тужба бити одбачена. Међутим, неки експерти верују да ће тужба открити непријатељство Сједињених Држава.

Венецуела се обавезала да ће активирати сва правна средства против текућих америчких економских санкција. Многи стручњаци сматрају да Међународни кривични суд мора да осуди америчку агресију на Венецуелу.

Руси су до сада имали један, али ће нови бити главобоља за САД Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА