Најновије

ТРАМПОВА КУЛА СЕ РУШИ?! Председник САД ударио на своје: "Јадни сте"! Тотални раздор!

Председник САД Доналд Трамп који треба да представи мере за подстицај америчке привреде као одговор на ризк од новог корона вируса, оценио је америчку централну банку као „јадну“, и оптужио је за споро доношење одлука у борби против економског утицаја епидемије.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Наше Федералне резерве су јадне и споре, предвођене Џејом Пауелом који је подигао камате сувише брзо и спустио их сувише касно, и који треба да врати нашу референтну каматну стопу на ниво наших конкурената - написао је Трамп у Твитер поруци.

По Трамповим речима конкурентне земље сада имају предност која иде до два процентна поена, и имају још додатну помоћ за девизе.

Трамп је такође позвао америчку централну банку (Федералне резерве-Фед) да буде лидер уместо да са закашњењем следи друге централне банке.

Он је изнео ове коментаре пред данашње представљање „опсежних“ мере за подстицај економије и помоћ најосетљивијим домаћинстима и фримама, како је најавио.

Епидемија корона вируса је изазвала такву панику на тржишту да је Фед прошле недеље спустио камате за 0,50 поена. Камате су сада у распону између један и 1,25 процената. Та одлука је донета не чекајући на редовни састанак, у складу са улогом ватрогасца коју је централна банка имала и за време финансијске кризе 2008-2009. Међутим, председник Трамп сматра ту меру сувише благом.

У Европи референтна каматна стопа Европске централне банке је нула, а стопа за улоге банака је већ ушла у негативну сферу и износи минус 0,50 посто.

Шта су Руси спремили Американцима у Сирији, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА