Најновије

ДРАШКОВИЋ ОПЕТ ЛУПЕТА: Да променимо Устав, предамо Косово и одрекнемо се Руса! (ВИДЕО)

Ставови јавног мњења променили би се када би му се саопштила истина у вези са Косовом или ратним злочинима, и то у разговорима саветује председнику Србије Александру Вучићу да уради, рекао је лидер СПО Вук Драшковић у Дану уживо.

Вук Драшковић (Фото: Јутјуб)

Косово јесте изгубљено, изгубио га је онај режим против кога смо се борили, рекао је Драшковић и додао да српска опозиција говори да “не дамо свето Косово, да смо за статус кво, за умирање Србије”.

“То је оријентација, да бранимо оно што немамо, што је изгубљено, то је политика опозиције у Србији”, рекао је Драшковић.

Србија не може никуда док не реши то питање, а оно је заправо решено Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН којом је Србија трајно протерана са Косова, казао је Драшковић.

На питање да ли је сагласан са председником Србије Александром Вучићем када разговарају о Косову, он је рекао да јесте и то много више него што то изгледа у јавности.

“Моја позиција је лагоднија, немам шта да изгубим борећи се за истину. Он вероватно, ја то не знам, чува бирачко тело и гласове а у бирачком телу је почињена својеврсна лоботомија после 5. октобра. Много смо више сагласни када причамо као два човека, два лидера, него када он, из прагматичних разлога, у ситуацији када се губе гласови због истине, вероватно се устеже да каже ту истину - и ја га у томе не подржавам”, додао је лидер СПО.

Драшковић каже да би се јавно мњење променило када би му се саопштила истина и да то саветује председнику Србије да уради.

“Рекао сам му ви морате као Де Гол, пресеците, ризикујте, највише ризикује онај који неће да ризикује. Верујем да када би се Србији саопштила гола истина о томе куда нас води пут у Вашингтон и Брисел преко Москве, шта је са Косовом, када би се отворили досијеи о злочинима почињеним српском руком од деседесетих, за кратко време би се ситуација у јавном мњењу преобрнула. Често му то говорим. Он ми не каже ништа, али ја верујем да неће бити другог избора - да Ии ће Србија бити нормална земља или Сирија или Венецуела”, казао је Драшковић.

Драшковић је рекао да не партиципира у власти и да од 2012. никада није био у власти, нити имао икакву функцију, као и да би подржао промене Устава ако би ишле у правцу прихватања стварности.

“Преамбула да је Косово аутономна покрајина под влашћу Србије је бесмислена норма која не сме да стоји у Уставу а и сада када стоји никога не обавезује”, истакао је.

Он је рекао да већ сад на западу имамо половину нашег народа, а да сви који одавде беже не беже у Москву. "Или Кину, Русију, већ сви одлазе на запад, беже од сиромаштва безнађа, и од оваквих медија таблоида, ужаса, срамоте. Беже људи који имају памет, озбиљна су, трагична времена", казао је.

Не може се бежање, како каже, зауставити ни дизањем дечијих додатака, нити патријарховим апелима “множите се”, нити апелима премијерке људима да се из света врате у Србију.

“Нико се не враћа из система у којем је поштован и збринут као човек у друштво у којем је све то под знаком питања.”

Он је рекао да је његова подршка огромна да се мења систем у Србији и да зато подржава власт.

“Ја помажем да се то деси. Седећи поред пута и само се ругајући, подржава се само пропадање”, додао је.

“Ми подражавамо власт и то тако подржавамо - да на крају или нећемо подржавати, или ће бити тако како ми желимо да буде, а биће тако јер то диктира неминовност да Србија мора да живи”, закључио је Драшковић.

Упитан како размишља о разочараним симпатизерима СПО, он је рекао да СПО није чланска карта, већ борба и идеали.

“Тих људи у Србији је данас на стотине хиљада”.

Како је Путин спустио Ердогана у Москви погледајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА